Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tko će glasati protiv?'

Plenković potvrdio: 'Pupovac će biti predsjednik Odbora za ljudska prava. Izglasat će se sigurno'

Kandidat za EU parlament Milorad Pupovac u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
11.06.2024.
u 15:58

Novinari su premijera Andreja Plenkovića upitali za opcije ako Domovinski pokret ne bude podržao tu odluku, na što je on odgovorio kako će se ona ''sasvim sigurno izglasati''. "Ma hoće, kako neće. Tko će glasati protiv?"

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima. Potvrdio je da je riješeno pitanje predsjednika Odbora za nacionalne manjine, na čije će čelo, prema premijerovim riječima, doći šef SDSS-a Milorad Pupovac.

- Tradicija je da predsjednik bude netko iz redova manjina i mi ćemo poštovati tu odluku. Domovinski pokret će vidjeti koga će imati za kandidata, pa će u skladu s time i glasati - komentirao je. Novinari su ga upitali za opcije ako DP ne bude podržao tu odluku da Pupovac dođe na čelo Odbora, na što je on odgovorio kako će se ona ''sasvim sigurno izglasati''. "Ma hoće, kako neće. Tko će glasati protiv?"

Podsjetimo, Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina jedini je saborski odbor koji je još uvijek bez predsjednika. Domovinski pokret uporno ne želi za predsjednika izglasati šefa SDDS-a Milorada Pupovca, kojeg na tu funkciju predlaže Klub nacionalnih manjina. Iz te su stranke više puta dali jasno do znanja kako bi imenovanje Pupovca na čelo Odbora koji pripada vladajućoj koaliciji značio i kraj te koalicije.

Inače, Pupovca i saborski Poslovnik koči da dođe na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina iz kvote opozicije. Naime, saborski klubovi od tri člana, a toliko ih ima Klub SDSS-a, prema opozicijskoj raspodjeli mogu dobiti potpredsjednika odbora, ne i predsjednika. Nijedan oporbeni klub od tri zastupnika nema predsjednika odbora. Iz istog razloga i svi u oporbi ističu kako nema razloga da to pravilo ne vrijedi i za SDSS. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Penava iz Vukovara prozvao Pupovca, a on u Zagrebu igrao nogomet. Pogledajte umijeće na terenu

Kandidat za EU parlament Milorad Pupovac u Karlovcu
1/16

Komentara 33

ZL
Zlatarkongozambija
23:08 11.06.2024.

Očekujem da DP napusti VRH. Neka AP koalira s Možemovcima i Pupijem. Pokušali ste, ne ide. Glavu gore i tražite izlaz. Ne može se tako nenormalno ponašat.

PR
pravedno
16:50 11.06.2024.

Zašto se radi kaos u državi zbog jednog čovjeka, siguran sam da je 95% Hrvatskih državljana protiv ovog izbora Pupovca .

US
Uvijek SPREMAN
16:26 11.06.2024.

naj bolje porfirija zagrebačkog za predsjednika, pupija si već odredio gdje možda i Acu S. uvališ negdje i svu svoju bratiju si uhljebio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije