RAVNATELJ HRT-a

Dok Popovac još dvoji, Sedlar ne skriva da želi preuzeti HRT

jakov sedlar
Foto: tomislav balija
1/3
14.03.2010.
u 14:50

U ponedjeljak u ponoć istječe rok za slanje prijava na ponovljeni javni natječaj za izbor novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Svoju je prijavu (ovaj put kompletnu) već poslao direktor programa HR-a Duško Radić koji je svoju kandidaturu i drugu priliku vrlo ozbiljno shvatio. Novu prezentaciju i nastup pred Vijećem pripremio je već i Veljko Jančić (kojem je u prvom pokušaju bivša Sutlićeva fotelja izmaknula za samo dva glasa), a najvjerojatnije od još jednog pokušaja neće odustati ni Nikola Kristić.

Šuška se također da je favorit novopridošle Grgićeve prisavske ekipe Damir Novinić „mudro odustao" od ponovljene kandidature, dok aktualni v. d. glavnog ravnatelja Josip Popovac navodno još dvoji i "važe" isplati li mu se riskirati relativno dobre bodove koje je od početka svoga kratkog tehničkog mandata počeo ubirati "u očima vanjskog svijeta" – ponajprije s nekoliko energičnih poteza, poput odluke o izlasku HRT-ova Orfeja iz konzorcija Arena – poslovno upravljanje, pa se pretpostavlja da je spreman i za (neminovne) žešće rezove.

Doznajemo da je Popovac ovih dana pod žestokim pritiskom - i velikog dijela kuća i sindikata, kojima se očito sviđa njegov model upravljanja, pa se očekuje da će se on u posljednji trenutak ipak prijaviti.

No, jedan kandidat nimalo ne skriva da je odlučio ući u prisavsku utrku. To je kontroverzni redatelj Jakov Sedlar, koji nam je u SMS-poruci iz Sydneyja priznao da ga „zanima ima li šansu netko tko ima sve referencije i kvalificiran je za taj posao, ali nema iza sebe stranku ili neki lobi, a pritom je još i Hrvat?!". A hoće li se do ponoći urudžbirati još koja "fatalna omotnica", doznat ćemo u četvrtak 18. ožujka, kad se na Programskom vijeću otvore sve kandidature.

Komentara 6

MI
miso
20:24 14.03.2010.

Zaboga, Sedlar? Opet ći pečatiti TV.

OB
-obrisani-
20:14 14.03.2010.

UŽAS !

DU
duvno
19:56 14.03.2010.

veljko jančić-biografija govori sve o ovome banijskom velikosrpskom UDBAŠU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije