Afera trese zemlju

Domovinski pokret: Kadroviranje u Plinari istočne Slavonije provodi HDZ

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
29.08.2022.
u 09:59

Iz DP-a navode kako bi moralno i politički odgovorno bilo da svi članovi Nadzornog odbora PIS-a koji su imenovani od strane županije budu smijenjeni.

U aferi oko izvlačenja novca iz INA-e uhićena je i predsjednica Uprave istočne Slavonije Marija Ratkić kojoj je određen istražni zatvor. Tim povodom oglasila se podružnica Vukovarsko – srijemske županije Domovinskog pokreta navodeći kako s obzirom na novonastalu situaciju izražavaju zabrinutost i nezadovoljstvo indolentnošću i bježanjem od problematike većinskog vlasnika tvrtke PIS-a Vukovarsko- srijemske županije, kao i samog župana Damira Dekanića.

-Ali kako se Vukovarsko- srijemska županija o ovom teškom kriminalnom djelu nije niti oglasila, pa postavljamo pitanje što planiraju poduzeti odnosno planiraju li smijeniti još uvijek aktualnu predsjednicu Uprave PIS-a? Također, postavljamo pitanje i Županijskom odboru HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije i njihovom predsjedniku Banožiću jesu li pokrenuli stegovni postupak protiv njihovih članova Marije Ratkić i Domagoja Bujadinovića, predsjednika Nadzornog odbora PIS-a? – pitaju iz Domovinskog pokreta.

Dodaju kako pretpostavljaju da im to i nije lako izvedivo jer, kako navode, “bojimo se da ona u ovim nezakonitim radnjama nije djelovala bez blagoslova svojih „politički jačih“ stranačkih kolega”. Iz DP-a navode kako bi moralno i politički odgovorno bilo da svi članovi Nadzornog odbora PIS-a koji su imenovani od strane županije budu smijenjeni.

-Kako to da predsjednik Nadzornog odbora PIS-a Domagoj Bujadinović nije priveden i ispitan? Lažno obmanjivanje javnosti da o ovome nisu imali saznanja je krajnje licemjerno i nedopustivo kad se vrlo dobro zna tko kome i kada podnosi izvješća o radu kao svome većinskom vlasniku. Nadzorni odbor i Upravu poduzeća imenuje HDZ i ovdje se radi o političkoj odgovornosti za koju su odgovorni Banožić kao predsjednik HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije i župan Damir Dekanić . Strahujemo da ovo nije jedini ovakav slučaj u županijskim tvrtkama, ali kao što nam je poznato svi izvidi i predmeti koji imaju elemenata kaznenih djela završe negdje duboko u ladicama Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima gdje opet sjede ljudi koji su kadrovirani od strane HDZ-a – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije