Demokracija na DP-ov način

Domovinski pokret na Facebooku zasipaju negativnim komentarima, oni se odlučili na drastičan potez

Zagreb: Domovinski pokret predao kandidacijske liste za Europski parlament
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
23.08.2024.
u 12:43

DP je s poplavom negativnih komentara na društvenim mrežama suočen od kako su ušli u koaliciju s HDZ-om ali tada, za razliku od sada, nisu onemogućavali ostalima da komentiraju odluke vodstva DP-a kao i ono što se događa

Unutarstranačka kampanja u Domovinskom pokretu sve se više zaoštrava tako da se ne biraju niti načini kako će koja struja onoj drugoj zadati udarac. Svjedočimo prozivkama, podizanjima kaznenih prijava, ali i lobiranju među članovima širom Hrvatske. Gotovo sve to završava na društvenim mrežama gdje je DP bio prilično aktivan do sada. Tako i sada DP na svojoj Facebook stranici objavljuje statuse i fotografije iz mjesta gdje su se družili sa svojim članovima i biračima. Tako su objavljene fotografije tijekom posjete Gospiću kao i Splitsko – dalmatinske i Šibensko – kninske županije uz kratke popratne tekstove gdje su bili i što su radili. Na fotografijama se vidi kako nasmijani sjede u kafićima.

Jedina razlika u odnosu na ranije objave je što su sada uskratili mogućnost komentiranja tako da svi drugi mogu samo lajkati i podijeliti te statuse. Nemogućnost komentiranja je uvedena zadnjih dana, odnosno od konferencije za novinare predsjednika Ivana Penave kada je najavio svoju kandidaturu za predsjednika DP-a. Po društvenim mrežama mogu se pročitati komentari kako je razlog tome veliki broj negativnih komentara.

To je možda najbolje vidio Stipe Mlinarić Ćipe koji je jučer objavio status o svojoj kandidaturi za zamjenika predsjednika DP-a ali i osvrt na optužbe da je izvlačio novac iz Centra dr. Ivan Šreter kojemu je predsjednik. On je jučer skupio oko 1700 komentara od kojih je velika većina njih negativnih. Međutim, za razliku od administratora stranice DP-a Mlinarić je i dalje zadržao mogućnost komentiranja bez obzira na sve prozivke pa i uvrede koje se pišu.

Inače, DP je s poplavom negativnih komentara na društvenim mrežama suočen od kako su ušli u koaliciju s HDZ-om ali tada, za razliku od sada, nisu onemogućavali ostalima da komentiraju odluke vodstva DP-a kao i ono što se događa. Neki bi rekli demokracija na DP-ov način.

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Zagreb: Domovinski pokret predao kandidacijske liste za Europski parlament
1/16
Ključne riječi

Komentara 9

BJ
bjmaro
13:18 23.08.2024.

Negativni komentari zbog koalicije s HDZom? Valjda da je s Možemo i SDP bilo bi u redu . Najbolje je biti stalna oporba i kmečati nad svojom gorkom sudbinom u “ovakvoj Hrvatskoj”

OL
olujasviholuja
14:22 23.08.2024.

Kad je DP iznio program, da će se zatvarati pipu za finaciranje potivhrvatskih udruga, medija, kulturnih događanja.. . Kad su poćeli istraživati srpske zloćine i znao sam da će med. iji jedva čekati smo jednu dvosmislenu rečenicu da ih napadnu,, a Penava i Radić su se uhvatili u njihovu mrežu.

GR
Groteska
07:36 24.08.2024.

Trbonja, usporedba ti je besmislena, ovi se raskole poslije svakih izbora! A HDZ ako i ima nezadovoljnika, nije se oglasilo da pola zastupnika napusti klub. Oni svaki put poslije nesuglasica pobijede na izborima,nali nekog velikog raskola nikad nije bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije