ZLOPORABA DUŽNOSTI

Mlinarić oštro reagirao na kaznenu prijavu: Dirnuli su se u svetu stvar! Taj čovjek želi uništiti sve u DP-u

Zagreb. Stipo Mlinarić o predaji nove kaznene prijave Centra dr. Ivana Šretera u DORH
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
22.08.2024.
u 11:04

Prema Mlinariću, prijava je usmjerena na kompromitaciju njegova rada i rada Centra dr. Ivana Šretera, koji se bavi ključnim pitanjima poput pronalaska nestalih osoba i kažnjavanja ratnih zločina

Nakon jučerašnjih pisanja medija o kaznenoj prijavi protiv Stipe Mlinarića Ćipe zbog navodnog izvlačenja oko 8000 eura, stigla je reakcija samog Mlinarića. On je oštro osudio prijavu i optužio svoje političke protivnike za pokušaj destabilizacije unutar Domovinskog pokreta.

"Od ove konkurencije u Domovinskom pokretu očekivao sam gotovo sve, ali da diraju u Centar dr. Ivana Šretera kojega sam osnovao prije dvije godine i podnio 12 kaznenih prijava. To mi nije jasno. Dirnuli su na ovaj način ‘svetu stvar’, pronalazak nestalih i kažnjavanje ratnih zločina. Sve što je Centar u tom smjeru radio znao je i Glavni državni odvjetnik, kriminalistička policija i SOA. Guranje ovog pamfleta u medije govori što taj čovjek želi napraviti od stranke, a to je uništiti sve dobro“, kazao je Mlinarić 

Prema Mlinariću, prijava je usmjerena na kompromitaciju njegova rada i rada Centra dr. Ivana Šretera, koji se bavi ključnim pitanjima poput pronalaska nestalih osoba i kažnjavanja ratnih zločina. On tvrdi da su svi relevantni organi bili upoznati s radom Centra i da je namjera prijave destabilizirati i uništiti pozitivne inicijative unutar stranke.

Podsjetimo, Jutarnji list  izvijestio je kako je kaznena prijava protiv Stipe Mlinarića Ćipe podnesena zbog navodnog izvlačenja oko 8000 eura, a prijavu je podnio Marko Radić, brat zamjenika predsjednika Marija Radića, u kontekstu unutarstranačkih sukoba. Optužbe uključuju zloporabu službene dužnosti i krivotvorenje poslovnih isprava. Jedan od ključnih svjedoka je Dominik Bebek, zaposlenik Domovinskog pokreta.

VEZANI ČLANCI: 

>>> Mario Radić prelomio, kandidirat će se za čelnika DP-a! 'Podredio sam sebe cijelog uspjehu stranke'

Komentara 56

MM
mad.max
11:50 22.08.2024.

A Penavi i Ćipi više ne treba Radić ga ga sisaju, sad su na državnoj sisi koja puno više daje

JS
Johann Sebastian Stulla
11:36 22.08.2024.

Ulizica.

IC
ICCO
12:05 22.08.2024.

Prevrtljivac, nemoralan I vocabular 100 riječi od čega 90% se vrti oko pupovca I novosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije