obuhvaćena istragom Uskoka

Donedavna predsjednica Uprave Plinare Marija Ratkić isključena iz članstva HDZ-a

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
02.09.2022.
u 19:29

"Časni sud ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, sukladno Statutu stranke, donio je Odluku o isključenju Marije Ratkić iz članstva HDZ-a", priopćio je Mario Banožić

Časni sud Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije iz članstva je isključio donedavnu predsjednicu Uprave Plinare istočne Slavonije Mariju Ratkić, koja je obuhvaćena istragom Uskoka u aferi vezano za Inu, izvijestili su u petak iz ŽO HDZ-a.

"Časni sud ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, sukladno Statutu stranke, donio je Odluku o isključenju Marije Ratkić iz članstva HDZ-a", priopćio je predsjednik ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Banožić.

VIDEO Koliko zapravo vrijedi 813 ukradeni milijun? Matematičar Toni Milun izračunao: 220 ljudi bi trebalo raditi po 40 godina za taj iznos!

Uz Ratkić, Uskokovom istragom zbog malverzacija u preprodaji plina, obuhvaćeni su sada već bivši direktor u Ini Damir Škugor, njegov otac Dane Škugor, donedavni predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje.

Ina je u konačnici oštećena za najmanje milijardu kuna, a okrivljenici i okrivljeno društvo su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 848 milijuna kuna, sumnjaju istražitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije