DETALJI UŽASA

Završen očevid u Tovarniku: Palio kuće pa pokušao ubiti dva policajca

Tovarnik:  Zapalio dvije kuće, ranio policajca nožem, pa ga drugi policajac nastrijelio
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/2
08.09.2024.
u 15:08

"Prema do sada utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak izazivanjem požara doveo u opasnost imovinu većeg opsega te pokušao usmrtiti službene osobe u obavljanju službene dužnosti 25-godišnjeg i 29-godišnjeg policijskog službenika, nakon čega je 29-godišnji policijski službenik ispalio hitac iz vatrenog oružja u osumnjičenika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede te je radi pružanja medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je preminuo", priopćeno je

Na službenoj stranici Županijskog državnog odvjetništva Vukovar objavljeno je priopćenje poslije događaja u petak u kojem je jedna osoba zapalila dvije obiteljske kuće i potom nasrnula na policajce. Pri tome je jedan od policajaca zadobio ozljede od oštrog predmeta, dok je drugi pucao u napadača, koji je potom prebačen u vukovarsku bolnicu, gdje je i preminuo.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je uz stručnu pomoć ekipe za očevide Policijske uprave vukovarsko-srijemske provela očevid u Tovarniku, povodom počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

– Prema do sada utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak izazivanjem požara doveo u opasnost imovinu većeg opsega te pokušao usmrtiti službene osobe u obavljanju službene dužnosti 25-godišnjeg i 29-godišnjeg policijskog službenika, nakon čega je 29-godišnji policijski službenik ispalio hitac iz vatrenog oružja u osumnjičenika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede te je radi pružanja medicinske pomoći prevezen u bolnicu, gdje je preminuo – stoji u priopćenju PU.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela te okolnosti stradavanja 43-godišnjeg osumnjičenika.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Pogledajte prizore u Tovarniku dan nakon požara i napada na policajce

Tovarnik:  Zapalio dvije kuće, ranio policajca nožem, pa ga drugi policajac nastrijelio
1/16
Ključne riječi

Komentara 2

MA
Makbe
15:18 08.09.2024.

Jesu li ispitani njegovi roditelji, brat i ostala rodbina? Vjerojatno bi oni mogli znati povod takvom ponašanju počinitelja , sada već pokojne osobe.

Avatar IvanR
IvanR
17:08 08.09.2024.

Poslijedice rata i poraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije