PALIO KUĆE PA IZBO POLICAJCA

FOTO Šokirani mještani Tovarnika o napadaču na policiju: 'Uvijek je pozdravljao, a onda je pustio bradu. Priča se da je promijenio ime'

Čitatelj
07.09.2024.
u 11:16

Jedna od zapaljenih kuća je od roditelja, a drugu je njegov otac naslijedio od svojih roditelja. U jednoj su mu živjeli roditelji, a u drugoj brat

Muškarac koji je u petak navečer oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, napao policajca u Tovarniku je preminuo. Izvijestila je to PU vukovarsko – srijemska prenoseći informaciju iz Nacionalne memorijalne bolnice dr. Juraj Njavro prema čijim informacijama je ta osoba preminula jutros oko 7 sati. Podsjećamo kako je u petak navečer, oko 20.04. sati, zaprimljena dojava da je izbio požar na dvije obiteljske kuće u Tovarniku. - Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućeni policijski službenici kao i druge žurne službe. Za vrijeme postupanja došlo je do napada na policijske službenike, od strane muškarca koji se je zatekao na samom mjestu događaja. Prema prvim informacijama radi se o oštrom predmetu, najvjerojatnije nožu. Kako bi odbio napad, jedan policijski službenik bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik su ozlijeđeni te im se liječnička pomoć pruža u zdravstvenoj ustanovi. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja – sinoć je izvijestila PU.

Mještani Tovarnika, naselja na samoj državnoj granici sa Srbijom, kažu kako je požar izazvao i nasrnuo na policajce T.D. iz Tovarnika. Za njega govore kako je ranije radio u špediciji ali i da je poslije razvoda počeo imati zdravstvenih problema radi kojih je, kako kažu, trebao biti i u bolnici. Dodaju kako je bio uvijek kulturan i pozdravljao te da ga se moglo vidjeti u parku s djetetom.

Mještani kažu kako ne znaju koji je razlog požara ali navode kako je T.D. zapalio dvije kuće čiji su vlasnici njegovi roditelji. Jedna od zapaljenih kuća je od roditelja, a drugu je njegov otac naslijedio od svojih roditelja. U jednoj su mu živjeli roditelji, a u drugoj brat. Navodno kako je palež kuća iskoristio vrijeme kada su mu roditelji bili odsutni. S nima i kćerkom je bio na moru, a oni su ostali u Zagrebu kod kćeri, napadačeve sestre. U Slavoniju je došao s kćerkom koju je ostavio kod bivše suprug. Zapaljene kuće nalaze se u središtu Tovarnika i one su, kako se sjećaju stariji mještani, gorile i 1991. godine kada je napadnuto selo u agresiji.

VEZANI ČLANCI:

-T.D. je ranije bio aktivan i u sportu, bio je i predsjednik seoskognogometnog kluba, ali od kako je počeo imati zdravstvenih problema skroz se udaljio od svega. Živio je jedno vrijeme i u Zagrebu te nitko nije znao što radi i s čim se bavi. Kada se vratio u Tovarnik moglo se vidjeti da je pustio bradu. Gotovo stalno se vozao na biciklu. Priča se i da je promijenio ime u Muhamed. Pričali smo između sebe kako je trebao biti smješten u neku ustanovu i da jeste, ako je to tako, onda se ništa od ovoga ne bi dogodilo – kaže nam jedan mještanin Tovarnika.

Iz PU su izvijestili i da s obzirom da je policijski službenik prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabio vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku Stručni tim policijskih službenika kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice vezane uz policijsko postupanje. Navodno i sam policajac od noža ima ozljede po rukama. 

 

FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

1/13
Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Žuti
Žuti
11:51 07.09.2024.

Volio bih da se vrati ono staro novinarstvo. Novinarstvo u kojem je sažeto napisana priča koja odgovara na ona temeljna novinarska pitanja. Što se dogodilo? Kada i gdje? Tko je počinitelj, tko je žrtva? Znaju li se motivi napadača. Takveve stvari ne volim niti kada pišu o prometnoj nesreći, a na kraju znam samo gdje se dogodila nesreća, ali niti jednu drugu informaciju. Uvijek me zanima kako se neka nesreća dogodila.

Avatar rubinet
rubinet
12:49 07.09.2024.

" S nima i kćerkom je bio na moru, a oni su ostali u Zagrebu kod kćeri, napadačeve sestre. U Slavoniju je došao s kćerkom koju je ostavio kod bivše suprug. ".Tko ovo shvati genijalac jest.

DU
Deleted user
12:38 07.09.2024.

Očito je promjenio i religiju u skladu s imenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije