tučnjava u 'Garifulu'

DORH objavio detalje incidenta na Hvaru, oglasili se iz Carpe Diema

ARHIVA - 2023. Vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić i kuhar Dinko Petričević zvani Mijo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/15
29.07.2024.
u 17:32

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu najavilo je da će sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora za osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu oglasilo se povodom incidenta koji se dogodio 28. srpnja 2024. u Hvaru, gdje je napadnut kuhar i vlasnik restorana Gariful.  DORH je primio kaznenu prijavu Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv 62-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. 

Incident se dogodio 28. srpnja 2024. u Hvaru, gdje je osumnjičeni napao kuhara i vlasnika restorana Gariful. Prema prijavi, osumnjičeni je s namjerom da teško ozlijedi jednog muškarca, više puta udario ga zatvorenom šakom u glavu i plinskom kartušom. Kada je drugi muškarac pokušao spriječiti daljnji napad, osumnjičeni ga je, s namjerom da ga također teško ozlijedi, udario staklenom čašom u glavu. Oba napadnuta muškarca zadobila su lakše tjelesne ozljede.

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu najavilo je da će sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora za osumnjičenika. Razlozi za pritvor uključuju postojanje osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičenik na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te mogućnost ponavljanja istog ili težeg kaznenog djela, sukladno članku 123., stavak 1., točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, stoji u priopćenju DORH-a. 

>>> VIDEO Stotine noćas prosvjedovale zbog napadnutog vlasnika restorana, orila se pjesma, palile bengalke

Povodom incidenta oglasili su se iz Carpe Diema:

"U noći sa subote na nedjelju dogodio se incident u kojem su sudjelovali Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević s jedne strane te Josip Ćurković s druge strane. Nasilje nikada nije prihvatljivo rješenje, stoga osuđujemo incident i duboko žalimo zbog njega te izražavamo iskrene isprike svim uključenim stranama i zajednici grada Hvara. Izražavamo i iskrene želje za brzim oporavkom svih uključenih strana.

Sigurnost i dobrobit naših gostiju, suradnika, osoblja, lokalne zajednice i lokalnog gospodarstva su nam prioritet. Carpe Diem kao jedan od stupova hvarskog turizma prepoznatih na globalnoj sceni, koji je i Hvar uvrstio na svjetske top liste turističkih destinacija, provodi sve radnje kako bismo svima osigurali gostoljubivo okruženje. Nastavit ćemo surađivati s lokalnim vlastima kako bismo sačuvali Hvar kao mirnu i sigurnu destinaciju. Spremni smo otvoriti sva pitanja koja vode prema rješenjima, kako bismo zajedno pronašli put za izgradnju partnerstva i povjerenja."

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg napada, vlasnik restorana, Ivan Gospodnetić, kazao je da su njega i kuhara napali Josip Ćurković "Ćos", vlasnik kafića Carp Diem, i njegovi zaštitari, navodno zbog preglasne glazbe. Hvarani su se okupili oko vlasnika Ivana Gospodnetića i kuhara Mije te su odmah za nedjelju navečer organizirali prosvjed na kojemu se pojavilo više stotine ljudi. Uz pjesmu i bengalke podržali su Gariful, ali i fizički blokirali ulaz u Carpe Diem.

>>> FOTO Osoblje hvarskog restorana Gariful u kojemu je došlo do sukoba među ugostiteljima

ARHIVA - 2023. Vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić i kuhar Dinko Petričević zvani Mijo
1/15
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:40 29.07.2024.

Seoska posla

DM
D'Mich
17:50 29.07.2024.

Ćurković se smrzao kad je vidio nekoloko stotina hvarana ispred Carpe mu Diema. Hvarani najbolje znaju ko je kakav pa vjerujem njihovom sudu.

KO
Konan
18:46 29.07.2024.

Bussinessman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije