NASTAVLJA SE ISTRAGA

Policija se oglasila o sukobu na Hvaru: Jedna osoba uhićena zbog tučnjave u 'Garifulu'

Prosvjed na Hvaru
Foto: Čitatelj/Screenshot
1/4
29.07.2024.
u 11:21

O do sada utvrđenim činjenicama obaviješteni su Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Split i Državni inspektorat kako bi pokrenuli postupke nadzora iz svoje nadležnosti

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom povezanim sa sukobom u restoranu Gariful na Hvaru zbog kojega je jučer održan velik prosvjed otočana. Kriminalističko istraživanje cjelokupnog događaja nastavlja se, dodaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 62-godišnjak na štetu dvojice muškaraca ostvario obilježja kaznenih dijela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz čl. 118. u svezi s člankom 34 Kaznenog zakona. Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku. Dodaju da su o do sada utvrđenim činjenicama obaviješteni Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Split i Državni inspektorat kako bi pokrenuli postupke nadzora iz svoje nadležnosti.

Nakon jučerašnjeg napada, vlasnik restorana, Ivan Gospodnetić,  kazao je da su njega i kuhara napali Josip Ćurković "Ćos", vlasnik kafića Carp Diem, i njegovi zaštitari, navodno zbog preglasne glazbe. Prema dostupnim informacijama i pisanjima lokalnih medija, "Ćos" ima 62 godine, čime je nakon objave policijske izjave dodatno pojačana sumnja da je uistinu izvršio napad.

Hvarani su se okupili oko vlasnika Ivana Gospodnetića i kuhara Mije te su odmah za nedjelju navečer organizirali prosvjed na kojemu se pojavilo više stotine ljudi. Uz pjesmu i bengalke podržali su Gariful, ali i fizički blokirali ulaz u Carpe Diem.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Osoblje restorana Gariful

Prosvjed na Hvaru
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
11:39 29.07.2024.

a šta je sa redarima, znači oni koji imaju majicu redar imaju pravo ići po ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj i provoditi svoje zakone i pravila, zašto i svi redari iz CD danas nisu uhićeni pa kakva je ovo država?? Nije 65 godišnjak sam uša u Garifula i cipelario osoblje kriglama i šakama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije