prosvjed na otoku

Hvar je na nogama, oglasio se i gradonačelnik: 'Ponosan sam jer su Hvarani sinoć zadržali dostojanstvo'

Prosvjed za Gariful na Hvaru
Foto: Čitatelj
1/5
29.07.2024.
u 11:41

Napad su navodno izveli vlasnik kafića Carpe Diem i dva zaštitara istog objekta, koji se nalazi ispod terase Garifula. Priča se da im je smetala glasna glazba u restoranu, a u napadu su ozlijedili vlasnika i kuhara i prouzročila materijalnu štetu

Incident koji se dogodio u nedjelju na Hvaru brzo je obišao državu, a naročito je odjeknuo među ugostiteljima. Naime, oko 1:45 u nedjelju na terasi restorana Gariful pretučeni su njegovi vlasnik i kuhar, a Hvarani su brzom reakcijom u nedjelju navečer organizirali prosvjed u znak podrške osoblju Garifula.

Splitsko-dalmatinska policija danas je objavila kako je u vezi s tim događajem uhićena jedna muška osoba (62) nad kojom je provedeno kriminalističko istraživanje, a u ponedjeljak je stigla i reakcija grada Hvara, to jest gradonačelnika Rikarda Novaka koji oštro osuđuje nasilje u svojemu mjestu, a njegovu poruku možete u cijelosti pročitati u nastavku teksta:

Prosvjed za Gariful na Hvaru
1/15

"Zgrožen nedopustivim scenama u ugostiteljskom objektu Gariful, najoštrije osuđujem nasilje kao način rješavanja sukoba. Takvom ponašanju u našem gradu ne smije biti mjesta. Potpuno razumijem i podržavam potrebu građana Hvara da izraze podršku napadnutom sugrađaninu i ponosan sam jer su sinoć zadržali dostojanstvo i mirnim prosvjedom jasno dali do znanja što misle o takvom ponašanju.

Nasilje ne može i ne smije biti način izražavanja mišljenja u civiliziranoj sredini. Grad koji je bio pionir organiziranog turizma u Europi, grad u kojem su kultura, gostoprimstvo i dostojanstvo stoljećima neodvojiv dio identiteta i kao takav prepoznat diljem svijeta, ne smije sebi dopustiti ovakve scene i za njih nema opravdanja. Vjerujem da će sve nadležne institucije promptno i bez zadrške reagirati na ove nemile događaje.

POVEZANI ČLANCI:

Još jednom ističem nužnost poštivanja zakona i gradskih odluka od strane svakog pojedinca, građanina i poduzetnika, jer je to temelj uređene zajednice i osnova za jednaka prava na život i rad svakog od nas. Zbog nemilog događaja sazvao sam sastanke s nadležnim službama, kao i predstavnicima Gradskog vijeća Grada Hvara. Sigurnost stanovnika i posjetitelja Hvara do sad je uvijek bila na visokoj razini bez obzira na sve izazove s kojima se kao svjetska turistička destinacija susrećemo i učinit ćemo sve da tako i ostane", napisao je gradonačelnik.

Podsjetimo, napad su navodno izveli vlasnik kafića Carpe Diem i dva zaštitara istog objekta, koji se nalazi ispod terase Garifula. Piše se da im je smetala glasna glazba u restoranu, a u napadu su ozlijedili vlasnika i kuhara i prouzročili materijalnu štetu.

VIDEO Stotine prosvjedovale zbog napada na vlasnika restorana na Hvaru

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Zgubider..
Zgubider..
12:54 29.07.2024.

Gledam te videe sinoć i skoro mi dođe zlo. (Su)vlasnik Carpe Diema, lokala quazi visokog društva, ulazi poput najveće balkanske sirovine u restoran i sleđa udara čovjeka koji sjedi u glavu. I to sve sa znanjem, da ga prate i čuvaju dvije gorile. Hercegovac došo radit "red" na Hvar, bljak! Pa jel se različita mišljenja riješavaju fizičkim obračunom?! Ujutro nađeš čovjeka i porazgovaraš s njim. Ako to ne dovede do željenog kompromisa, zovi policiju, oni su jedini u pravnoj državi zaduženi za uvođenje reda!!! Nadam se da mu je ovo početak kraja, pošaljite mu svaki dan inspekciju, nađite nešto i zatvorite mu obadva lokala cijelo ljeto. K tome još šest mjeseci hlađenja, za fizički napad sa teškim tjelesnim ozljedama. Al niš od toga, ima čovjek navodno jake veze u politici i podzemlju...

ST
Stiv12345
12:01 29.07.2024.

hrvatskoj treba pravna država gdje su zakoni strožiji, policija djeluje, tužiĺaštvo i sudstvo kažnjavaju maksimalno a ne minimalno i uvjetno, jer ovako imamo divlji zapad, to vidimo u svim segmentima društva.

XY
XYZ52
15:32 29.07.2024.

Gradonacelnice, ostavimo se "dostojanstva" i prazne demagogije. Neka tvoji inspektori otidu na Tripadvisor i pogledaju sto kazu gosti u svakom od tih lokala. Citam kako se gosti zale da su konobari arogantni a u jednom od njih se uzima samo CASH! Hej, hercegovacka posla! Kada su inspektori obisli zadnji put sva tri lokala i imaju li petlju ili im treba pratnja policije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije