VELIKI ZAFRKANT

VIDEO Jeste li već vidjeli 'materijole' ribara Mije iz Garifula? Hit su na mrežama: 'Jastog ti je na baterije'

ARHIVA - 2023. Vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić i kuhar Dinko Petričević zvani Mijo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
29.07.2024.
u 12:37

Vlasnik Garifula Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević Mijo pretučeni su u napadu u noći sa subote na nedjelju, zbog čega su se mnogi Hvarani okupili pred restoranom u znak podrške ugostiteljima

Glavni kuhar i ribar restorana Gariful Dinko Petričević zvani Mijo, koji je s vlasnikom restorana Ivanom Gospodnetićem pretučen tijekom vikenda u napadu što je digao na noge grad Hvar, inače je jedan od najuspješnijih hrvatskih kuhara, ne samo u kuhinji nego i na društvenim mrežama. Videosnimke Mije i njegova “materijola”, kako naziva nevjerojatne primjerke razne ribe, jastoga i drugih plodova mora koji se slijevaju u kuhinju Garifula, proteklih su godina postale hit na TikToku, Facebooku i drugdje. 

Videosnimke su zabavne ne samo zbog Mijine zanimljive pojave, ne samo zbog “materijola” od kojeg cure sline u fizičkom i virtualnom svijetu nego i zbog načina na koji se Mijo i snimatelj zafrkavaju na račun kvalitete ribe i načina na koji je ulovljena. U jednoj od nedavnih videosnimaka, Mijo vadi brojne jastoge, a sugovornik koji ga snima zadirkuje ga da to nisu pravi jastozi, nego “to su na baterije”. 

U drugoj snimci, nastaloj sredinom lipnja, snimatelj zafrkava Miju da je to sve “plastična” riba što je raspoređuje po ledu.  – Ma ni… – brani se Mijo, nastavljajući zafrkanciju – …ovo je neka uvozna riba. – Kako tako crvene? Bome, piturao si – teče dalje razgovor u istom tonu. 

Portal Morski.hr nedavno je, krajem lipnja, pisao o tome kako se na videosnimkama iz Garifula vidi riba koja ima rupe, odnosno tragove koji upućuju na to da je ulovljena podvodnom puškom. “Takva riba, neslužbeno doznajemo iz izvora u Državnom inspektoratu, mora imati certifikat sljedivosti i ako je ubijena puškom ili nekim drugim sportskim alatom, ne smije se prodavati”, pisao je u tom članku Morski.hr.

Ubrzo nakon toga, početkom srpnja, restoran Gariful objavio je videosnimku koja se u ležernom, zafrkantskom tonu referira na te prozivke. – Mijo, prevarantu jedan, kupuješ ribu iz puške, a sad kupuješ i tunu bez markice – govori snimatelj dok Mijo namješta na ledu primjerak tune (s markicom na repu, barem se tako vidi na snimci). –  A, nema veze, neće nam… Vidi di je puška, gle ovo, to je dobar ronioc neki… – govori Mijo, pokazujući na razrezano čelo tune. Očigledno je da obojica govore ironično. Pa nastavljaju: – A je l'’ to riba od puške danas? – A je, ima kol’ko hoćeš. Ča bi mi bez puške? Pištolj i puška – ironično zaključuje Mijo. 

Vlasnik Garifula Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević Mijo pretučeni su u napadu koji je, kako smo ranije pisali, u noći sa subote na nedjelju izazvao suvlasnik susjednog bara Carpe Diem, Josip Ćurković. U tučnjavi su mu pomagali njegovi zaštitari iz kluba Carpe Diem. U nedjelju navečer mnogi građani Hvara i njihovi gosti okupili su se ispred bara Carpe Diem i Garifula u znak podrške pretučenima iz Garifula, prosvjedujući protiv načina poslovanja noćnog luba i bara Carpe Diem. 

VIDEO Prosvjed na Hvaru

Komentara 2

DU
Deleted user
14:21 29.07.2024.

lako je za ribu...nego, pazi da ne uznemiravaš ljude koji ujutro rade, a ti treštiš muziku na sav glas kao svoj na svome balkanskome

ZV
Zvečarka
13:31 29.07.2024.

Jako smiješno...trebali ste dobiti po nosu i puno ranije, čisto zbog odnosa prema hrani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije