STRAŠNA TRAGEDIJA NA VIRU

Vozač koji je usmrtio mladu majku (24) imao je 1,75 promila: Pokosio je obitelj koja je šetala uz cestu

Nesreća na Viru
Foto: Ljubiteli otoka Vira/Facebook/Frane Šarić
1/5
18.08.2024.
u 13:06

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godine. Suprug i troje djece završili su u bolnici

Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila sinoć oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godine. Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet  od 00,40 do 05,30 sati.

Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovno prometu. U zadarskom DORH-u Večernji list zatražio je  odgovor o dovršetku istrage i državni odvjetnik Ivica Škara najavio je uskoro priopćenje. Okrivljeni će potom biti prepraćen sucu istrage.

Liječnik: Najteže ozlijeđeno dijete od 3 godine

Liječnik zadarske bolnice Nedjeljko Jović za Večernji list je dao izjavu o stanju ozlijeđenih u tragediji na Viru. Riječ je o obitelji iz Križevaca, a majka je stradala na licu mjesta u naletu automobila. U nesreći su, osim smrtno stradale žene, ozlijeđene još četiri osobe, a ranije smo doznali kako su suprug i trogodišnje dijete u životnoj opasnosti. 

- Iza ponoći zaprimili smo četiri osobe iste obitelji. Otac ima 28 godina i zaprimljen je u teškom stanju s ozljedom zdjelice, pluća i potkoljenice i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja, te mu slijedi operacija. Najteže je ozlijeđen trogodišnji sin koji je životno ugrožen i ima teške ozljede mozga, unutrašnjih organa i operiran je. Njegova sestra u dobi od 4 godine ima teške ozljede pluća mozga, unutrašnjih organa i nije životno ugrožena. Beba od 11 mjeseci je također u bolnici i nema vidljive ozljede - rekao nam je doktor Jović.

Komentara 4

PE
Pericabad2
13:26 18.08.2024.

Uzas, a najzalosnije sto vozac nece biti prikladno kaznjen.

Avatar IvanR
IvanR
13:48 18.08.2024.

Ponovo Goli, za onog koji mu vrati vozacku

NO
Nordik
13:24 18.08.2024.

Kako znaš da su hodali po cesti i da nisu hodali kontra prometa? Ako dobro pročitaš naslov hodali su uz cestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije