OPTUŽEN MLADI LIJEČNIK

Došao na intervenciju i pomogao alkoholičaru, no nije ga poslao u bolnicu, pa je ovaj umro

Slavko Midzor/PIXSELL
07.12.2021.
u 15:53

Optužen je da je  propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje alkoholiziranog oštećenika i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja.

Mladić (26) optužen je za nesavjesno liječenje, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zlatar.

Prema optužnici, tereti ga se da je 6. prosinca 2020. kao dežurni liječnik došao na intervenciju u Klanjcu. Kada je došao, zatekao je oštećenika bez svijesti i u alkoholnoj komi. Pružio mu medicinsku pomoć, odnosno, očistio mu je dišne puteve te ga je stavio  u bočni položaj. No, u optužnici se tvrdi da je nakon toga olako mislio da se oštećeniku neće pogoršati stanje, pa je protivno pravilima medicinskog postupanja, propustio donijeti odluku o prijevozu pacijenta u odgovarajuću medicinsku ustanovu radi dodatnog liječenja.

To nije učinio iako je bio svjestan  da opisano stanje zahtjeva zbrinjavanje pacijenta u medicinskoj ustanovi. Optužen je da je  propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje alkoholiziranog oštećenika i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja zbog čega se oštećeniku tijekom sljedećih sati  pogoršalo zdravstveno stanje  te je zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom, umro.

Komentara 2

MR
mrkvax
16:36 07.12.2021.

Jadno..sad će pošten čovjek odgovarati za niš koristi...

ST
Stari
18:04 07.12.2021.

Pa po službenoj i moralnoj dužnosti morao ga je zbrinuti a ne ostaviti da umre i amen. I za životinju bi odgovarao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije