Noćna Mora

Došli mu zaplijeniti bager koji je platio 216.000 kuna!

Vlado Vuk
Foto: Pixsell
01.10.2014.
u 11:47

Pokazalo se da je tvrtka Futura Rad iz Velike Gorice nezakonito prodala vozilo prije nego što je je otplatila rate leasinga

Kupnja radnog stroja, bagera Volvo, proizvedenog 2007. godine, za Vladu Vuka iz Preloga pretvorila se u noćnu moru. Mogao bi ostati i bez stroja i bez 216.000 kuna, koliko ga je platio!

– Našao sam ga u oglasniku, nazvao tvrtku Auto Tomislav iz Velike Gorice koja je oglasila prodaju i sve dogovorio. Otišao sam na policiju i na tehnički, rekli su da je sve čisto. Platio sam, upisao se kao vlasnik i počeo s njim raditi. No, nakon pola godine dobio sam obavijest da mi ga dolaze zaplijeniti! – priča Vuk. 

Općinski sud u Čakovcu poslao mu je, naime, zaključak o oduzimanju vozila u predmetu koji je tvrtka Volvo građevinski strojevi Hrvatska iz H. Leskovca pokrenula protiv tvrtke Futura rad iz V. Gorice. Klupko se počelo odmotavati. Pokazalo se da je Futura rad stroj kupila od tvrtke Volvo građevinski strojevi na leasing i prodala ga Auto Tomislavu, od koje ga je, preko oglasnika, kupio Vuk. Kako je moguće, pita, da se vozilo moglo prodati iako nije otplaćeno?

"Kvaka" je u tzv. cross-border leasingu koji je Volvo građevinski strojevi d.o.o. ugovarao s vlasnicima koji su rate trebali vraćati tvrtki u Švedskoj. Razlika između tog i klasičnog leasinga je što se kupcu odmah ispostavlja faktura, pomoću koje je Futura rad i mogla prodati vozilo prije nego što ga je isplatila. Kad ga je Vuk kupovao, u knjižici vozila pisalo je da je vlasnik Auto Tomislav. Odmah je uložio žalbu na zapljenu, no odbijena je uz obrazloženje da Fina vodi upisnik motornih vozila i da se nitko ne može pozivati na to da mu nije poznat upis u javnu knjigu.

Znači, Vuk je trebao na Fini provjeriti polaže li tko pravo na bager. U tvrtki Volvo građevinski strojevi, koja je u nazivu riječ Volvo u međuvremenu promijenila u Ascendum, kažu da su podigli tužbu protiv Futura rada.

– Imali smo više takvih prijevara, strojevi su čak završavali u BiH, pa je 2010. ukinut cross-boarder leasing – kažu. Očitovanje Future rad nismo uspjeli dobiti jer je tvrtka u međuvremenu – izbrisana.

>> Usmrtio radnika pa se bagerom zaletio na autobus

>> Ovakve terme i spa tretman još niste vidjeli

Komentara 31

DU
Deleted user
12:20 01.10.2014.

Nikad kraja našim biserima. Zašto kažnjavati onog na kraju lanca ako su mnogi drugi prije njega svjesno varali, nesavjesno obavljali svoj posao i sl. Zanima me na koliko mjesta stranka treba provjeriti da li je nešto legalno. U sređenoj državii na jednom, a kod nas na sto. Zanimljiv primjer, dođem na jedan šalter sa novom osobnom na kojoj je OIB a oni me još traže potvrdu o OIB jer je to po njihovim pravilima. I sada bi mi bili zemlja znanja i poduzetništva!

Avatar GERO2
GERO2
12:37 01.10.2014.

Pa ko bi dosao u takvu drzavu ulagati kad je sve nesredjeno,necisto i nevjerodostojno,fuj gadi mi se na cjeli sistem bolesni.

KU
kufmaario
12:54 01.10.2014.

Jadni covjek ni kriv ni duzan mora da ispasta ,u kakvoj mi drzavi zivimo to je zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije