ROBERT BUBALO

Doživjeti stotu novu Nedjelju

14.08.2022.
u 20:47

Nedavno mi je jedna poznanica iz svijeta politike rekla: "Danas mainstream javnost iščekuje tko je gost u 'Nedjeljom u 2' i tko će biti na naslovnici Nedjelje"

Ovim naslovom kojim nostalgično prizivam popularnu pjesmu Bijelog dugmeta ne želim istaknuti nikakvu posebnost toga što je nova Nedjelja doživjela stoti broj. Jer ni postati stogodišnjak danas nije više kuriozitet kao prije 40-ak godina kad je Bregović napisao tu pjesmu. Ali neke logike povezivanja s tim hitom ipak ima: dok su lajtmotiv jednog života u pjesmi Bijelog dugmeta razne bolesti – lues, psorijaza, rak, našu je stoticu obilježila korona.

Ali to je samo dokaz da su i život i dobri projekti žilavi te da mogu nadvladati sve nevolje. A njih opet ne bismo mogli prebroditi da u život ovih novina nisu utkani znoj i znanje brojnih pametnih ljudi. Izreka da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena mogla bi se primijeniti i na Nedjelju.

Tu su tri sjajne žene koje su, svaka u svom području, ovome projektu donijele vrijednost više. Sandra Šimunović zadužena je za povratak art fotografije, Kristina Franić za veliki comeback ilustracije u tiskani medij, a Zrinka Butorac nalik je na pčelu koja sve to grafički oblikuje, prema artističnoj vizuri Zorana Birmana. Iza Nedjelje stoji vrijedan tim koji, kao i svaka živa persona, ima svojih uspona i padova.

Nedavno mi je jedna poznanica iz svijeta politike rekla: "Danas mainstream javnost iščekuje tko je gost u 'Nedjeljom u 2' i tko će biti na naslovnici Nedjelje."

Kad smo prije dvije godine s našim glavnim urednikom Draženom Klarićem oblikovali Nedjelju i dogovorili se da na naslovnici uvijek bude životni intervju, silno smo se bojali koliko ćemo brojeva izgurati sa zanimljivim ljudima. No red je sve duži, stoga vjerujemo da ćemo u istom ritmu, "dugmetovskim" rječnikom kazano, doživjeti i dvjestotu Nedjelju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije