IZBORI 31. KOLOVOZA

DP danas bira izaslanike županijskih podružnica

Vukovar: Ivan Penava održao je konferenciju za  medije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
16.08.2024.
u 09:36

Do 26. kolovoza u ponoć svaki član koji se želi kandidirati na neku od dužnosti u stranci mora dostaviti potreban broj potpisa

Prema informacijama iz Domovinskog pokreta danas se održava Središnje izborno povjerenstvo te stranke na kojem će se donijeti odluka o tome koliko će koja županijska stranačka podružnica imati izaslanika na unutarstranačkim izborima 31. kolovoza. To će, kako kaže glavni tajnik DP-a Josip Dabro, ovisiti o broju članova i ostvarenim rezultatima na parlamentarnim izborima. Poslije toga današnjeg sastanka županijske podružnice dobit će rok od 5 dana da daju imena i prezimena svojih izaslanika koji će 31. kolovoza izabrati predsjednika. Odluku o novom predsjedniku DP-a i njegovu zamjeniku donijet će ukupno 103 osobe, i to 43 člana Domovinskog odbora i 60 izabranih županijskih predstavnika.

– Do 26. kolovoza u ponoć svaki član stranke koji se želi kandidirati na neku od dužnosti u stranci, pa i na mjesto predsjednika ili njegova zamjenika, mora dostaviti potreban broj potpisa. Za predsjednika i zamjenika potrebno je 11 potpisa, a za člana Domovinskog odbora 6 potpisa. Izbori se održavaju 31. kolovoza i vjerujem kako će sve proći u demokratskom ozračju. Mislim kako nema mjesta bilo kakvim pričama o namještanjima i teorijama zavjere i slično – kaže Dabro.

Odgovarajući na upit je li datum izbora mogao biti prolongiran tjedan ili dva poslije, Dabro kaže kako je malo poznato da su dijelu članova Domovinskog odbora još u veljači ove godine istekli mandati, ali da nisu mogli održati izbore u jeku kampanje pred parlamentarne izbore. Sada dolaze predsjednički izbori, a onda ubrzo počinje i kampanja za one lokalne tako da je ovo, prema Dabrinim riječima, najbolji trenutak za izbore.

VEZANI ČLANCI:

Tako dio članova DP-a i dalje smatra kako su se izbori mogli pomaknuti samo tjedan dana poslije i sve bi se stiglo. Osnovni je problem u prikupljanju potpisa vijećnika koji će biti izabrani od županijskih podružnica, za što, kako smatra dio članstva, zainteresirani kandidati neće imati vremena.

– Ako se sve odradi do 21. kolovoza, zainteresirani kandidati imat će 48 sati da pošalju svoje kandidature koje, prema pozivu koji je potpisao Ivan Penava, moraju biti dostavljene poštom do 26. kolovoza. Kako da se netko kandidira ako ne zna uopće tko će biti vijećnici čije potpise treba zatražiti i gdje ih pronaći tijekom ljeta? Onaj tko se želi kandidirati trebao bi sjesti u automobil i putovati od Dubrovnika do Iloka kako bi prikupio potrebne potpise. To je silovanje demokracije ili strah od rezultata – kaže nam jedan član DP-a koji želi ostati anoniman.

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Vukovar: Ivan Penava održao je konferenciju za  medije
1/156

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije