DOZNAJEMO

HDZ otkrio karte: Dragan Primorac bit će njihov kandidat za predsjednika RH

Dolazak uzvanika na 308. Sinjsku alku
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
30.07.2024.
u 11:49

U HDZ-u očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovoga puta ne bi rasipali glasovi desnijih birača

Dragan Primorac kandidirat će se za predsjednika RH, kao nezavisni kandidat, uz potporu HDZ-a. Takvu odluku stranka bi, prema onom što se neslužbeno može čuti u HDZ-u, ali i iz Primorcu bliskih krugova, trebala donijeti na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva, no očekuje se da će objavu kandidature prepustiti samom Primorcu.

Kraj je to višemjesečnih nagađanja o budućem glavnom izazivaču Zorana Milanovića, koje je dobrim dijelom podgrijavala sama stranka, iz koje su neslužbenim kanalima curila različita imena, kao i informacije o rezultatima anketa koje je stranka provodila kako bi otkrila tko bi imao najveće šanse u bitci za Pantovčak. Testirani su tako potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković, HDZ-ov eurozastupnik Davor Ivo Stier i nezavisni Miro Gavran, a navodno i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U anketama su, kako smo već izvijestili, daleko najbolje prošli Primorac i Anušić, dok su ostali testirani ostali daleko za ovim dvojcem. Previše ambicije da se upusti u borbu za Pantovčak i uime stranke pokuša detronizirati "kršitelja Ustava" Milanovića Anušić nije pokazivao pa je odluka na kraju pala na Primorca.

U HDZ-u pritom očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovoga puta ne bi rasipali glasovi desnijih birača, što je, procjenjuju, HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović prije pet godina stajalo drugog predsjedničkog mandata.

 

GALERIJA Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?
Dolazak uzvanika na 308. Sinjsku alku
1/14

Komentara 55

DU
Deleted user
13:05 30.07.2024.

Opaa, jako dobar čovjek , staložen i pametan prije svega !! Brijem si da ću prije za njega glasat nego za milanovića il onu nabrijanu Raspudićku, prošli put sam za Milanovića, al ono daj malo mira pa stalbo neka svađa ,furt mu nekaj ne paše i samo traži kak pes da se svađa tak da moram vidit ko će još bit u utrci ali za sad Primorac ima moj glas , i samo znam da ko god bude iz stranke možemo bude bio moj glas neće dobit u to sam siguran ...i Škoro ako ponovno bude ni on neće dobit glas 😀

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
13:27 30.07.2024.

Odličan izbor , moj glas ima. Desni centar, obrazovan i kulturan.

AB
abcabc
14:03 30.07.2024.

Slučajni je gotov, ide još jedan siguran poraz i debakl ljevičara na svim izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije