Krapinske Toplice

Dragutin Plahutar obećao bazene svečano otvoriti 1. svibnja

'05.03.2013. Krapinske Toplice - Elena Surova iz Moskve vlasnica je turisticke agencije Surel i ovih dana otvara sluzbeni ured u Krapinskim Toplicama u cilju dovodjenja turista iz Rusije.Pogled na kom
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
08.03.2013.
u 16:00

Cilj je dovesti ruske turiste i na Jadran te ostale kontinentalne destinacije. Agencija će organizirati i izlete po Zagorju, do razgledavanja Zagreba ili Plitvičkih jezera

Elena Surova, vlasnica tvrtke Surel otvara u ponedjeljak turističku agenciju u iznajmljenim prostorijama Turističke zajednice Krapinskih Toplica. - Naš cilj je dovesti goste iz Rusije, ne samo ovdje, već i na more i druge kontinentalne destinacije - rekla je Surova, koja se u Krapinske doselila iz Moskve u srpnju 2011. godine, zaposlivši se u hotelu Toplice kao voditeljica recepcije i domaćinstva. Agenciju Surel osnovala je u prosincu prošle godine i prvi turisti iz Rusije već su se vratili. Bili su na dočeku Nove godine u Termama Jezerčica, a kako im se jako svidjelo kaže da opet dolaze u svibnju.

Izašli iz vlasništva hotela

Surova je bila zaposlena u tvrtki Krass hotel, koja je u ljeto 2011. kupila bivši hotel Aquae Vivae od Dragutina Plahutara. Tvrtku su osnovali zagrebački ACM s udjelom od 50 posto, a ostatak je bio od jednog ruskog poduzeća registriranog u Bratislavi i ruskog poduzetnika i hotelijera Sergeja Surova, Eleninog oca. - Izašli smo iz vlasništva hotela Toplice jer se nismo slagali s menadžerskim odlukama - kratko je komentirala Surova, iako se njihovim dolaskom znatno povećao broj ruskih turista.

Gosti su bili sa svime oduševljeni, a i njoj samoj se, kaže, jako dopalo Zagorje. Njezina agencija će stoga organizirati izlete po Zagorju, od Muzeja krapinskih neandertalaca i Svetišta u Mariji Bistrici, do razgledavanja Zagreba ili Plitvičkih jezera.Uz to imaju pripremljene pakete wellness tretmana u trajanju od dva tjedna.

U Krapinskim Toplicama turistima će ponuditi privatni smještaj te onaj u hotelu i Villi Magdalena. Osim toga, nadaju se privući goste za rehabilitaciju u bolnicama. Upravo ovih dana, kaže direktor agencije Petar Tumpa, ugovara se operacija pacijentici iz Rusije u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion. Helena Rusković koja će biti voditeljica agencije, nada se uskoro i bogatijoj ponudi u zdravstvenom i wellness turizmu.

Ernest Svažić, direktor Turističke zajednice kaže kako je Plahutar, vlasnik Aqua Vivae vanjskih bazena koje gradi i obnavlja već 12 godina, obećao svečano završiti i otvoriti ih 1. svibnja ove godine. Možda će i novi vlasnici nakon Plahutara obnoviti hotel i podignuti ga na višu razinu.

Pola smještaja u toplicama

Naime, od ukupno 2087 ležajeva u cijeloj županiji, više od polovice nalazi se u zagorskim toplicama. Smještajne kapacitete sa četiri zvjezdice imaju u Krapinskim Toplicama samo Villa Magdalena, u Tuheljskim hotel Well, a u Stubičkim APP kuća Snježna Kraljica te Bluesun Hotel Kaj u Mariji Bistrici. Turisti u Krapini, primjerice, gotovo da i nemaju gdje prespavati, jer u gradu ima samo 18 ležajeva u gostionici Pod starim krovovima. Najbliži smještaj može se naći tek u Škarićevom gdje je izletište Vuglec breg, koje ima 32 kreveta. Inače, prema podacima Turističke zajednice KZŽ, u čitavoj Županiji agroturizmi i seoska domaćinstva imaju ukupno 156 ležajeva, pansioni 201, hosteli 63, kuće za odmor 34, dok je u privatnom smještaju dodatnih 185 kreveta.

Komentara 1

LU
ludva
22:21 08.03.2013.

jel to za rubriku Vjerovali ili ne . il za Bolesni vicevi...,..??!Fašnik je prošao...Pa ko vjeruje tom čovjeku.. ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije