Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kvar na boeingu

Drama u Koreji: Zbog kvara avion počeo naglo gubiti na visini, putnici morali koristiti maske za kisik

FILE PHOTO: The Boeing logo is seen on the side of a Boeing 737 MAX at the Farnborough International Airshow
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
25.06.2024.
u 10:08

Ovo je posljednji u nizu slučajeva kvarova za vrijeme leta na Boeingovim zrakoplovima zbog kojih se kompanija nalazi pod velikim pritiskom

Prestravljeni putnici leta iz Južne Koreje u subotu su tek pola sata nakon polijetanja morali upotrijebiti maske za kisik kada je njihov zrakoplov zbog kvara u sustavu održavanja pritiska u 15 minuta pao više od 8 kilometara. Boeing 737 Max 8 iz zračne luke Incheon poletio je u 16:45 prema lokalnom vremenu, odredište mu je bio aerodrom Taichung, a tlak u letjelici počeo je padati nad otokom Jeju.

Snimke incidenta na društvenim mrežama pokazuju putnike u panici i djecu kako glasno plaču. Čak 17 osoba kasnije je zatražilo liječničku pomoć zbog bolova u bubnjićima i hiperventilacije, no svi su brzo pušteni bez težih ozljeda, prenosi Daily Mail. Putnici su dan kasnije mogli nastaviti put prema Tajvanu drugim zrakoplovom.

"Potpuno surađujemo s relevantnim vlastima na istraživanju okolnosti incidenta. Pobrinuli smo se za putnike koji su bili na letu, te smo pokrili njihov smještaj, obroke i transport" objavili su iz Korean Aira uz ispriku svima koji su pogođeni ovim incidentom.

Ovo je posljednji u nizu slučajeva kvarova za vrijeme leta na Boeingovim zrakoplovima zbog kojih se kompanija nalazi pod velikim pritiskom. Još sinoć je bilo govora o tome da neki američki tužitelji predlažu podizanje kaznenih tužbi protiv proizvođača aviona. Nije objašnjeno koje bi točno bile točke optužnice, no vjerojatno bi se radilo o proširenju optužbi za organiziranje prijevare iz 2021. godine.

POVEZANI ČLANCI:

Dvije najgore nesreće u posljednjih nekoliko godina u kojima su sudjelovali Boeingovi zrakoplovi, 2018. u Indoneziji i godinu kasnije u Etiopiji, dogodile su se kada je novougrađeni sustav automatski uperio nos zrakoplova prema tlu zbog greške u očitanju, a piloti, koji nisu bili trenirani za novi sustav, nisu uspjeli povratiti kontrolu. Obje nesreće završile su najgorim ishodom, poginulo je svih 189, to jest 157 putnika i članova posade.

VIDEO Požar u istraživačkoj instituciji u blizini Moskve

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije