Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni poduzetnici

Državi duguje 400.000 kn, a Kosor ga nagradila 'Zlatnim rukama'

novogradec
Marko Prpić/PIXSELL
08.07.2010.
u 20:39

Članovi Vlade mogli bi se ugledati u obrtnike, pohvalila ga je premijerka. Novogradec: Partneri su me prevarili za milijune.

Kad su Josipa Novogradeca, predsjednika Županijske obrtničke komore u Virovitici, potpredsjednika HOK-a i aktualnog predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije (HSS) predložili za dodjelu najvišeg priznanja, “Zlatne ruke”, koje se dodjeljuje “uglednim i časnim članovima Komore za izuzetna poslovna dostignuća u promicanju obrtništva i malog poduzetništva”, vjerojatno nisu znali da njihov kandidat u svom 30-godišnjem obrtu, ugostiteljstvu i proizvodnji akumulatora, baš i nema poslovnih dostignuća. Kako se moglo dogoditi da za neplaćen dug državi, oko 400.000 kuna, ne zna ni premijerka Jadranka Kosor?

– Članovi Vlade mogli bi se ugledati u odlučnost i upornost obrtnika u svladavanju nevolja – izjavila je premijerka Jadranka Kosor na dodjeli obrtničkih priznanja.

A nagrađeni Josip Novogradec upravo je takav, “odlučan i uporan” te danas unatoč neplaćenim obvezama održava obrt u kojem je zaposlen s još četiri radnika. Podatak o financijskim teškoćama i jednogodišnjoj blokadi računa obrta SAVT u Virovitici, u vlasništvu svoga potpredsjednika Novogradeca trebao je znati i predsjednik HOK-a Mato Topić. Statua i Plaketa “Zlatne ruke” danas krase vitrinu Josipa Novogradeca koji je kratko pristao telefonom sve to komentirati.

– Točno je da je moj obrt blokiran godinu dana, a dug je oko 230.000 kuna i nastao je zato što su me poslovni partneri prevarili za isporučene akumulatore vrijedne 300.000 kuna. Protiv njih se vodi sudski postupak pa vraćanje duga državi miruje dok sud ne završi svoj posao. Loše sam prošao i s partnerom iz Zagreba koji me oštetio za oko dva milijuna kuna, a kada se takvo što dogodi, teško je pravodobno podmirivati obveze.

HOK nije pogriješio dajući mi priznanje jer statutu i plaketu nisam dobio za financijske rezultate u obrtu već za dugogodišnji doprinos razvitku komorskog sustava – izjavio je Novogradec.

Komentara 39

US
U srcu
22:33 08.07.2010.

sjećamo se na ponosne dane, jedan drugom previjali rane ................ reći ću ti jesu nas su prevarili, a na bojištu prvi smo mi bili sad su to zaboravili reći ću toi pjevamo mi pjesme stare i ravnicu bojnu čavoglave..........................

OB
-obrisani-
22:34 08.07.2010.

Da da se ministri ugledaju na ovoga sa \"zlatnim rukama\" lopuže? Smiješno, ako ovaj ima zlatne ruke, onda ministri imaju dijamantne....

FE
Felicijen
21:08 08.07.2010.

Kako meni država ne \"miruje\" za moje porezne i ostale obaveze iako i meni duguju drugi!? Vele u poreznoj upravi da to nije njihova briga! Valjda zato jer nemam zlatne ruke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije