TRAGIČAN ISHOD

HGSS objavio detalje potrage za stradalom djevojčicom, traže i muškarca iz Opuzena

Foto: HGSS
1/17
11.12.2021.
u 19:04

U dvodnevnoj potrazi sudjelovalo mnoštvo policije, HGSS-ovaca, pripadnika Crvenog križa, vatrogasaca...

Hrvatska gorska služba spašavanja oglasila se nakon tragičnog ishoda potrage za nestalom desetogodišnjom djevojčicom koju je riječna struja odnijela dok je s majkom i braćom i sestrama preko rijeke ilegalno prelazila hrvatsko-slovensku granicu.

Iz HGSS-a kažu da ih je Policijska postaja Buje u petak u 8 sati ujutro pozvala u akciju traganja za djevojčicom u nabujaloj rijeci Dragonji. 

"Uz članove Stanice koji se odmah uključuju u potragu, iz različitih dijelova Hrvatske odmah na teren kreću i četiri potražna K9 tima HGSS-a sa psima. U dva dana potrage HGSS koristi svoje različite potražne resurse; sedam kilometara obale i tok rijeke pretražuju pješaci tragači i ronioci, a na vodi se koriste laka plovila.

Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci. Tijelo nesretne djevojčice pronađeno je u subotu, oko 12:30 sati", izvijestili su iz HGSS-a.

Dodali su da su u ovoj potrazi bila angažirana 43 člana HGSS-a iz Stanica: Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica.

"Stanica Istra svim službama uključenim u potragu zahvaljuje na vrlo dobroj suradnji. Uz ovu akciju, u tijeku je još jedna potražna akcija HGSS-a. Na području Opuzena traga se za nestalim muškarcem", dodali su. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

EL
elcroata283
20:12 11.12.2021.

Roditelji trebaju biti kaznjeni zbog ugrozavanja zivota djece.

DU
Deleted user
19:29 11.12.2021.

Jel to neki rat u Turskoj? Nema aviona Ankara Frankfurt pa se ide djecom kroz potok?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije