traži se oružje

Dvije djevojčice u Njemačkoj ubile Luise (12): Jednoj bila najbolja prijateljica pa su se posvađale

Njemačka policija
Reuters/Pixsell/Ilustracija
15.03.2023.
u 20:37

Govoreći o zastrašujućem broju uboda na tijelu žrtve, tužitelj Mario Mannweiler rekao je da su vjerojatno "neke emocije igrale ulogu"

Dvije djevojčice u dobi od 12 i 13 godina optužene su da su u Njemačkoj u šumi nožem usmrtile 12-godišnjakinju Luise. Žrtva je bila jedna od najboljih prijateljica jedne od djevojčica. Bila je uključena u žestoku svađu koja je započela kada je ismijavala obitelj svoje najbolje prijateljice.

Luise je 11. ožujka bila u kući svoje najbolje prijateljice u selu Hohenhain i nije se vratila u svoj dom u gradu Freudenbergu. Roditelji su je pokušali nazvati nakon što su primijetili da nije stigla kući, ali ona se nije javila. Nekoliko sati kasnije, prijavili su njezin nestanak policiji što je rezultiralo velikom potragom, piše Mirror.

VIDEO Za ubojstvo 12-godišnjakinje u Njemačkoj sumnjiče se dvije djevojčice, bile su poznanice

Tijelo 12-godišnjakinje pronađeno je sljedećeg popodneva prekriveno ubodnim ranama u šumskom području u blizini napuštene željezničke stanice u Wildenburgu, oko dva kilometra od njezine kuće.

Djevojčice su, kako je rekao šef odjela za umorstva Florian Locker, priznale zločin. One su sada izdvojene iz obitelji i škole te smještene u državnu ustanovu. 

Policija kaže da je 13-godišnja osumnjičenica bila Luiseina najbolja prijateljica u čijoj je obiteljskoj kući bila na dan zločina. Istražitelji vjeruju da je ona natjerala mlađu osumnjičenicu da sudjeluje u zločinu.

"Ono što može biti motiv za dijete da počini djelo ne mora nužno biti vidljivo odrasloj osobi", ističe tužitelj Mario Mannweiler. Govoreći o zastrašujućem broju uboda na tijelu žrtve, rekao je da su vjerojatno "neke emocije igrale ulogu". Ostaje nejasno zašto su djevojke otišle u šumu.

Nakon što su ubile Luise, dvije su se djevojčice vratile u kuću 13-godišnjakinje. Zatim je 13-godišnjakinja nazvala Luiseine roditelje i rekla da je otišla kući. Istraga, uključujući i potragu za oružjem počinjenim ubojstvom, se nastavlja.

Ključne riječi

Komentara 5

HA
hartijisrpskojudišpet
00:14 16.03.2023.

Prije ti je pojam "osvete" s 12, 13 godina bilo da joj iskidaš ili sakriješ udžbenik ili kažeš drugima nešto ružno o njoj. Danas imaš "priručnike" u vidu serija, igrica i filmova.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
07:05 16.03.2023.

Ovo je djelo Sotone.

SP
Sankt Pauli
23:23 15.03.2023.

Strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije