ŽELJKU TUKIĆU POTVRĐENO 14 GODINA ZATVORA

Ubio bivšu ženu, pobjegao, a dan prije uhićenja objavio osmrtnicu sa sućuti: "Adio ljubavi..."

Zagreb: Dojava o bombi na Visokom kaznenom sudu Republike hrvatske
Neva Zganec/PIXSELL
14.03.2023.
u 08:55

Obrazlažući zašto je potvrdio prvostupanjsku presudu, VKS je naveo kako smatra da je Županijski sud u Splitu pravilno ocijenio da je Tukićev motiv za ubojstvo njegove bivše supruge bila njezina namjera da ga prestane financijski uzdržavati.

Željko Tukić pravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva  Asje Tukić, njegove bivše supruge i liječnice, 2018. Odlučio je tako Visoki kazneni sud (VKS) odbivši žalbe stranaka na nepravomoćnu presudu koju je Županijski sud u Splitu izrekao lani u veljači. Prema optužnici, Tukić se teretio da je 6. kolovoza 2018. između 10.35 i 10.50 sati u Trogiru, na trećem katu stambene zgrade u Ulici kneza Trpimira 7 došao u stan znajući da je njegova bivša supruga Asja Tukić sama i da apartman priprema za dolazak gostiju u 14 sati.

Izbo ju je nožem, zadavši joj više ubodnih dana po tijelu. Od zadobivenih ozljeda Asja Tukić je na mjestu preminula, a Željko Tukić se udaljio iz stana. Uhićen je nakon pet dana. Obrazlažući zašto je potvrdio prvostupanjsku presudu, VKS je naveo kako smatra da je Županijski sud u Splitu pravilno ocijenio da je Tukićev motiv za ubojstvo njegove bivše supruge bila njezina namjera da ga prestane financijski uzdržavati.

- Zbog toga se smatrao ugroženim te je upravo zbog toga cjelokupna njegova kriminalna aktivnost ispoljena kao posljedica njegove poremećene osobnosti i impulzivnog pražnjenja njegove potisnute agresivnosti. Iz rezultata multidisciplinarnog psihologijsko-psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je optuženiku potvrđen poremećaj osobnosti uz nedostatak empatije i potiskivanje agresivnih i negativnih osjećaja te on u situacijama psihičkog pritiska gubi kontrolu i reagira agresivnošću i "acting outom"- naveo je u obrazloženju VKS. Tijekom suđenja Tukić je nijekao ubojstvo, tvrdio je da su mu ga namjestili, a dan prije no što je uhićen u Slobodnoj Dalmaciji je objavio osmrtnicu sa sućuti u kojoj se oprostio od bivše supruge, napisavši joj: “Adio voljena. Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom”. 

VIDEO: Plenković i Piletić u 'gentelmenskoj borbi' za govornicu: Jedan drugom je nude

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije