Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆINE ODNOSE ŽIVOTE

Dvije nove smrti na na plažama u Istri: Preminuli muškarac i žena

Pula: S prvim zrakama sunca nakon kiše, kupači se vratili na plaže
Srecko Niketic/PIXSELL
27.08.2023.
u 19:43

Kod Červar-Porta iz mora je izvučen muškarac te ga je Hitna pomoć je pokušala reanimirati, no bez uspjeha. Samo nekoliko sati nakon toga preminula je žena starije životne dobi na pulskim Valkanama

Nakon što su jučer velike vrućine odnijele dva života u manje od sat vremena u Istri, danas je došlo do dvije nove smrti na istarskim plažama. Policija i Hitna pomoć iz Pule zaprimile su dojavu da je kod Červar-Porta iz mora izvučen muškarac. Hitna pomoć je pokušala reanimirati Slovenca (71), no bez uspjeha. Samo nekoliko sati nakon toga preminula je žena starije životne dobi na pulskim Valkanama, a uzrok smrti još nije poznat, piše HRT.

Prvi jučerašnji smrtni slučaj zabilježen je oko 10.15 sati na plaži nedaleko od mjesta Dajla. Muškarac se nalazio u moru do dolaska Hitne koja ga je pokušala reanimirati, no muškarac je preminuo na mjestu. Drugi muškarac preminuo je samo pola sata kasnije na plaži Valkane u Puli. I njega je Hitna pomoć bezuspješno pokušala reanimirati. Policija upozorava građane da zbog vrućina prate savjete stručnjaka, da se ne izlažu se suncu u vrijeme najvećih vrućina te da piju dovoljno tekućina.  

VEZANI ČLANCI

VIDEO Znate li zašto visoke temperature nazivamo 'pasjim vrućinama'? Evo odgovora!

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

ZP
Zabranjen pristup
20:40 27.08.2023.

Kako li samo toliko ljudi zivi u africi,?

Avatar Tombstone
Tombstone
21:49 27.08.2023.

Temperature ljeti iste su kao I kad sam bil klinac, prije 50 let. I razina mora na tisucljetnim rivama na Korculi, Murteru, Dubrovniku, Splitu, Rijeci itd bila je ista kao i danas. Kome lazete? Podilazenjem africke tektonske ploce pod euroazijsku (zbog cega imamo ove potrese) moze uzrociti samo isusivanje Sredozemnog mora , ni u kom slucaju porast razine. Bez obzira na bilo kakvo topljenje svog leda na polovima. Sto bi usput dovelo do snizenja razine mora, jer u cvrstoj agregatnom stanju volume vode puno je veci od onoga u tekucem.

ZP
Zabranjen pristup
00:02 28.08.2023.

Zamisli naslov vrucine odnose zivote a u clanku napisu uzrog smrti nje poznat. BRAVO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije