Njezina druga šansa

Edukacija i posao za stotinjak žena

'varazdin/medjimurje, 13.10.2009., varazdin, u varazdinskom zavodu za zaposljavanje zabiljezen je rekordan broj nezaposlenih osoba u varazdinskoj zupaniji Photo: Marko Jurinec/VLM'
'Marko Jurinec/VLM'
10.12.2010.
u 12:11

U sklopu projekta bit će osnovana Udruga nezaposlenih žena u kojoj će biti zaposlene dvije žene

U područnim ispostavama Zavoda za zapošljavanje u Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu, Ludbregu i Cestici počelo je anketiranje nezaposlenih žena da bi  se mogle uključiti u projekt "Njezina druga šansa" koji zajedno provode Razvojna agencija Sjever, Grad Varaždin, Pučko otvoreno učilište i varaždinski Zavod za zapošljavanje. 

Naime, Razvojna agencija Sjever za taj je projekt iz europskog pretpristupnog programa IPA  Razvoj ljudskih potencijala, komponenta IV, dobila 118.000 eura koje će utrošiti u 12 mjeseci za sve aktivnosti koje će provoditi. 

- Posebnost ovog projekta jest da ćemo osnovati Udrugu nezaposlenih žena u kojoj ćemo zaposliti dvije žene - kaže Marin Šipek, voditelj projekta. Dodaje da će u rad udruge biti uključeno dvadesetak žena, a da će najviše raditi na traženju poslova  nezaposlenih žena. Među dvjestotinjak anketiranih izabrat će se stotinjak žena kojima će biti ponuđena edukacija ili prekvalifikacija. Inače, na varaždinskom Zavodu prijavljeno je 4800 žena, od čega je čak 2000 starijih od 40 godina i imaju više od 20 godina radnog staža. No, bez obzira na duljinu staža na Zavodu i dobnu skupinu te stupanj obrazovanja sve se žene mogu uključiti u projekt. A Pučko otvoreno učilište priprema edukaciju za informatičko opismenjavanje, osnove poduzetništva te osobne usluge.

Zbog sve većeg interesa starijih osoba na području županije za njegovateljima, dio će žena moći završiti program za osobnu njegu odraslih, a educirat će i dadilje. Dio će edukacije biti posvećen uzgoju začinskog i ljekovitog bilja, a bude li interesa, pokrenut će i programe za pripremanje tradicionalnih jela i slastica te izradu suvenira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije