POSLJEDICA PADALINA

FOTO Benzinska postaja u BiH u opasnosti jer je prijeti odron

Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/9
05.11.2021.
u 14:22

Na području općine Istočna Ilidža proglašeno je izvanredno stanje.

Područje Sarajeva i okolnih mjesta pogodile su poplave nakon jakih padalina. Nabujala rijeka Željeznica prijeti tom području, a jedna od najkritičnijih lokacija je i u Vojkovićima.

Kakvo je stanje, najbolje se vidi prema benzinskoj postaji u Vojkovićima kojoj prijeti odron koja usprkos tome i dalje nastavlja s radom. 

Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža
1/9

Klix.ba piše kako je veliki broj objekata na području Sarajevskog kantona ugrožen, a na terenu su hitne službe koje pokušavaju ublažiti znatnu štetu.  Na području općine Istočna Ilidža proglašeno je izvanredno stanje.

Rijeka Bosna je nabujala i izlila se na nekoliko mjesto, te tako potopila i objekte koje se nalaze uz rijeku. Pod vodom je i značajan broj automobila, a spasitelji evakuiraju ljude s područja Otesa. Zbog cijele situacije nestalo je i struje u velikom dijelu Sarajeva. 

VIDEO: Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža

Hidrometeorološki zavod Federacije BiH najavio je nastavak padalina i u Sarajevu se u petak očekuje do 30 litara kiše po četvornom metru. Crveni meteoalarm proglašen je za Hercegovinu gdje su kiša i vjetar izazvali velike štete i poteškoće u prometu u Jablanici i Konjicu. Vodostaj Neretve između ta dva grada u jutarnjim je satima bio veći od pet metara, izvijestile su službe.


 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:11 05.11.2021.

Nisu padaline no oborine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije