PRVI PUT U POVIJESTI

Zabranjeno izvješće o BiH: 'Ovo će ohrabriti Dodika, a to vodi u oružani sukob'

05.11.2021.
u 08:23

Schmidt je postao prvi visoki predstavnik u BiH kojem je onemogućeno da se obrati Vijeću sigurnosti i podnese izvješće o stanju u BiH. To je ujedno trebalo biti i njegovo prvo izvješće, jer je tek prije tri mjeseca preuzeo dužnost. Izvješće je ipak objavljeno, a u njemu je kao glavni krivac za krizu, nestabilnost pa i moguće sukobe označen srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komentara 91

EL
elcroata283
08:48 05.11.2021.

Schmidt u svom izvjescu (kojeg su ocito pisali muslimani, a on ga je samo potpisao), kao jedinog i glavnog krivca spominje Dodika. Medjutim za nastalu situaciju u BiH je najveci krivac Bosnjacki unitarizam, koji siledzijskim nacinom hrvatima bira njegove predstavnike. Ako Hrvati u BiH ne mogu biti ravnopravni onda BiH i ne treba postojati.

MA
Markovinac
10:30 05.11.2021.

Neznam kakav oruzani sukob.Hrvati i srbi jedni drugima priznaju suverenitet a problem su muslimani kao i svugdje u svijetu jer zele uzimati teritorije i raditi muslimanske drzave.Ako i dojde do rata stradat ce muslimani koji su u okruzenju Hrvata i Srba samo sad nece biti spavanja u hotelima vec ravno za tursku.Nazalost Hrvati i Srbi se moraju oduprijeti tim muslimanskim planovima pa ako treba i ratnim sukobom

OC
OCB
08:36 05.11.2021.

BiH ovakva kakva je, ne funkcionira, niti će. Podijelite je i kraj priče. Jest da bi u tom slučaju muslimani imali svoju islamsku državu u srcu Europe, ali budući je okružena drugim zemljama, mogli bi biti pod kontrolom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?