NA TERENU I PAS ZARA

FOTO HGSS-ovci u Jablanici našli jednu preminulu osobu, potraga se nastavlja i danas

HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja
Foto: HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja
1/8
06.10.2024.
u 13:07

"Detalje ne znam, ali naša je ekipa jučer našla jednu preminulu osobu... Čujemo se kratko, uglavnom glasovnim porukama. Jučer im je posao otežavala i jaka kiša. Razgovarali smo o slanju pojačanja i eventualnoj zamjeni, ali zasad je dogovor da nema promjena, ostaju na terenu do daljnjeg", kazao nam je voditelj Odjela za informiranje i analitiku u HGSS-u

Jedanaest pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, zajedno s potražnim psom Zarom, i danas sudjeluje u potragama na području poplavom i odronima teško pogođene Donje Jablanice. Naši HGSS-ovci dio su tima od šezdesetak spasioca, zajedno s kolegama iz BiH, doznajemo od Petra Prpića, voditelja Odjela za informiranje i analitiku u HGSS-u.

– Detalje ne znam, ali naša je ekipa jučer našla jednu preminulu osobu... Čujemo se kratko, uglavnom glasovnim porukama. Jučer im je posao otežavala i jaka kiša. Razgovarali smo o slanju pojačanja i eventualnoj zamjeni, ali zasad je dogovor da nema promjena, ostaju na terenu do daljnjeg – kazuje Prpić.

Naši su HGSS-ovci nakon dana u vodi i blatu u jablaničkom kraju proteklu noć proveli u Mostaru, a na teren su se vratili rano jutros. Inače, spasilački timovi stižu i iz Srbije, Crne Gore, Slovenije te drugih zemalja.

Iz Hrvatske je sinoć oko 23 sata, na temelju zahtjeva Bosne i Hercegovine za međunarodnom pomoći radi saniranja posljedica poplava i klizišta na području Jablanice, Fojnice, Kiseljaka, Vareša i Buturović Polja (putem Mehanizma EU za civilnu zaštitu) upućen i samodostatni MUSAR tim za traganje i spašavanje. U timu je 37 pripadnika sa 17 vozila; 32 iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, dva iz Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo te tri iz Hrvatskog Crvenog križa, a s njima su i tri potražna psa. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Dan nakon bujične poplave: Evo kako izgleda Podgora

HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja
1/81
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije