KOD ROGOZNICE

FOTO Labud snimljen kako šepa po plaži, susjedi zovu Komunalno, a ovi poručuju: 'On uopće nije ozlijeđen'

Foto: Čitatelj Večernjeg lista
1/2
30.08.2024.
u 14:50

Kako su svi uvjereni da se radi o vidljivim ozljedama, odnosno lomovima, kontaktirali smo Komunalno redastvo u Rogoznici. Ispostavlja se, uvjerava nas komunalni redar s kojim smo telefonski komunicirali, kako ptica uopće nije ozlijeđena

Labud već dva tjedna hoda slomljene noge i repa plažom Čelina II. Šepa među ljudima, treba pomoć. Susjedi su zvali Komunalno redarstvo Rogoznica, ali nitko ne reagira - javili su nam se čitatelji s područja Stupin Čelina koji već tjednima svjedoče uznemoglom labudu koji šeta plažom od početka ljeta. Rep mu pada, vidi se i na fotografijama, a s jednom nožicom ima vidljivih problema.

Kako su svi uvjereni da se radi o vidljivim ozljedama, odnosno lomovima, kontaktirali smo Komunalno redastvo u Rogoznici. Ispostavlja se, uvjerava nas komunalni redar s kojim smo telefonski komunicirali, kako ptica uopće nije ozlijeđena

- Labud je star i mi smo još na prvu izjavu polovicom srpnja izašli na teren. Otišli smo ispod resorta jer je tamo boravio. Po dolasku tamo smo kontaktirali Sokolarski centar u Šibeniku, bila je prijava da je ozlijeđen i uprljan naftom. Došli smo tamo, nije se radilo o takvoj dojavi, već o starom labudu koji je uslijed vrućina dehidrirao. Budući da je star, na njega se reflektiraju ove vremenske prilike - objašnjava nam komunalni redar.

Ekipa je labudu, prema naputku sokolarskog centra, odmah dala hladne vode i kruha, što je životinja brzo pojela i popila, a potom i odletjela. Međutim, vrućine su ponovno udarile, a labud se vratio. 

POVEZANI ČLANCI:

- Opet nakon 20 dana dogodila se ista stvar, a zadnju dojavu smo imali čak prije dva dana. U kontaktu smo bili po svakoj dojavi s centrom. Ljudi misle da je rep slomljen, ali je situacija takva da labudima repovi padaju prema dolje s godinama, ali on kad se hidrira hoda sasvim normalno - pojašnjava nam.

S obzirom da labuda nitko i ništa nije ozlijedilo, već su samo godine koje ga muče, redar pojašnjava kako puno više od toga oni ne mogu napraviti. Međutim, građani kada uoče labuda mogu nešto poduzeti. 

- Najbolje je dati mu čiste vode u jednu posudu, a u drugu malo kruha namočiti da može kombinirati - kažu u Komunalnom redarstvu. 

>> FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

1/14

Komentara 1

EB
EBERT
19:22 30.08.2024.

da to su komunalni Ne redari.Oni samo stignu gdje mogu sikanirati starije gospode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije