POLJSKA

FOTO Nevjerojatna akcija spašavanja: Bujica odnijela auto u kojem su bili roditelji s djecom

Foto: Telewizja Kłodzka
1/18
16.09.2024.
u 10:22

Više rijeka u središnjoj Europi u ponedjeljak se izlilo iz korita izazivajući poplave u kojima je živote izgubilo najmanje 10 osoba od Poljske do Rumunjske, mnogi gradovi su ili prekriveni ili pogođeni poplavnim vodama nakon više dana obilnih kiša.

Spasilački timovi diljem središnje Europe imaju pune ruke posla zbog ciklone Boris. U ponedjeljak se očekuje dodatna kiša u zemlji, a mogla bi biti osobito intenzivna na jugu.Tijekom najgore oluje u više godina, goleme količine vode tijekom vikenda prošle su kroz cijele gradove, uključujući Jesenik na planini Pradjed i Krnov blizu granice s Poljskom. Poljski premijer Tusk rekao je da je pripremio naredbu o proglašenju elementarne nepogode, koju treba odobriti vlada. Neprestana kiša dovela je do poplava u područjima blizu granice s Češkom.

U Austriji je samo u jednom okrugu do nedjelje spašeno čak 304 osobe, a brojne akcije odvijaju se i u Češkoj te Poljskoj. Na više mjesta u tom dijelu Europe spasioci su evakuirali građane pred vodenim valom. Auto u kojem su bili roditelji i dvoje djece u mjestu Gołogłowy u Poljskoj odnijela je bujica. Automobil je bio na cesti, ali bujica je došla toliko brzo i bila je toliko jaka da nisu mogli izaći iz auta, piše Telewizja Kłodzka. Srećom, vatrogasci su uspjeli spasiti obitelj.

Foto: Telewizja Kłodzka

Više rijeka u središnjoj Europi u ponedjeljak se izlilo iz korita izazivajući poplave u kojima je živote izgubilo najmanje 10 osoba od Poljske do Rumunjske. Mnogi gradovi su prekriveni ili pogođeni poplavnim vodama nakon više dana obilnih kiša. Pogranična područja između Češke i Poljske teško su pogođena tijekom vikenda. Neki su se mostovi srušili i kuće su uništene, dok su sela i gradovi u istočnoj Rumunjskoj potopljeni. Austrijska vlada cijelu poplavom pogođenom pokrajinu Donju Austriju, oko glavnog grada Beča i na granici s Češkom, proglasila je područjem katastrofe.

Pratite OVDJE iz minute u minutu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije