Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolona prema moru

FOTO Ni podnevno sunce nije zaustavilo odlučne putnike: Na graničnim prijelazima i naplatnim postajama i dalje gužve

Zagreb: Pojačana gustoća prometa na naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
29.06.2024.
u 14:12

Na autocesti A1 povećana je gustoča prometa u oba smjera, između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje, a na naplatnim postajama Demerje i Lučko u smjeru Zagreba kolone su duge oko 1 kilometar

Promet u smjeru mora još uvijek je pojačan posljednji vikend prije no što HAC krene s naplatom cestarine po višim tarifama. Vremenski uvjeti su povoljni no temperature su još uvijek u porastu, stoga budite pažljivi i pobrinite se da imate dovoljno vode za putovanje. Ako na odmor idete tek nakon 1. srpnja, OVDJE možete pronaći pravce prema moru koji izbjegavaju ceste sa cestarinama.

Najprometnije je na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka-Šmrika te na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu i na cestama u priobalju. Iz HAK-a vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 povećana je gustoča prometa u oba smjera, između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje, na naplatnim postajama Demerje i Lučko u smjeru Zagreba kolone su duge oko 1 kilometar, a slična je situacija i na izlaznom kraku čvora Učka u smjeru Matulja. Na Krčkom mostu promet je pojačan u smjeru kopna.

Zbog povećane gustoće prometa na pojedinim granicama, osobito s Bosnom i Hercegovinom, moguća su duža čekanja. Zbog tehničkih poteškoća na graničnim prijelazima Mali Prolog i Nova Sela prometuje je otežano, a promet se povremeno preusmjerava na susjedne granične prijelaze.

Radovi su na sanaciji kolnika na lokaciji bivšeg graničnog prijelaza Bregana, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju. Zbog radova na sanaciji vage izlazne trake TA na GP Batina vozi se jednim prometnim trakom, moguća su duža čekanja. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

VIDEO Priredite živce: Pojačan promet na naplatnoj postaji Lučko

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije