Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAHULJE ZA VIKEND

FOTO Pada snijeg: Stvara se bijeli pokrivač, pogledajte idilične prizore u središnjoj Hrvatskoj

Snijeg u središnjoj Hrvatskoj
Foto: Čitatelji
1/5
09.12.2023.
u 09:19

Na snazi su i žuta upozorenja za tri regije. Za zagrebačku i osječku zbog guste magle, zbog koje je vidljivost manja od 200 metara. Za područje Velebita na snazi je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme zbog jake bure.

U subotu ujutro središnja Hrvatska dočekala je prve pahulje snijega. Čitatelji iz okolice Jastrebarskoga poslali su nam nekoliko fotografija na kojima se može vidjeti da se na tlu polako stvara bijeli pokrivač. Snijeg pada i u drugim dijelovima zemlje, točnije u Gorskom kotaru i Lici.

Umjereno do pretežno oblačno, sunčana razdoblja prijepodne na jugu, a poslijepodne na zapadu. U unutrašnjosti ponegdje magla. U prvom dijelu dana slaba kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj slab snijeg ili oborina na granici snijega i kiše, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod.

Snijeg u središnjoj Hrvatskoj
1/5

Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura i sjeverozapadnjak, navečer jugo. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 8 do 13 °C, piše DHMZ.

Na snazi su i žuta upozorenja za tri regije. Za zagrebačku i osječku zbog guste magle, zbog koje je vidljivost manja od 200 metara. - Budite na oprezu zbog rasprostranjene, lokalno guste magle. Moguć je izraženiji utjecaj na svakodnevne vanjske aktivnosti. Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja, kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti, zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog - upozorava DHMZ.

VEZANI ČLANCI:

Za područje Velebita na snazi je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme zbog jake bure. Najjači udari vjetra 35 čvorova (65 km/h).

- Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - piše Državni hidrometeroloroški zavod.

Vremenska prognoza za nedjelju donosi pretežno oblačno vrijeme s kišom koja će se u unutrašnjosti, posebice ujutro, ponegdje smrzavati na hladnom tlu. U višem gorju očekuje se i snijeg. Na Jadranu možemo očekivati lokalno izraženiju oborinu, uz mogućnost grmljavine. Tijekom drugog dijela dana sa zapada dolazi do postupnog smanjenja naoblake, a navečer na kopnu mjestimice može nastati magla.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i južni, dok će na Jadranu prevladavati jako jugo koje će kasnije tijekom dana prelaziti u sjeverozapadnjak i buru, prvenstveno na sjevernom dijelu obale, već u jutarnjim satima, piše DHMZ.

Temperature će biti prilično niske. Najniže temperature kretat će se od -4 do 1 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s najnižim temperaturama između 4 i 9 °C. Najviše dnevne temperature bit će hladne, u unutrašnjosti između 2 i 7 °C, dok će na obali dosegnuti vrijednosti od 8 do 13 °C. S obzirom na mogućnost smrzavanja kiše i stvaranja snijega, preporučuje se oprez u prometu i dodatna pažnja, posebno u unutrašnjosti. 

VIDEO Snijeg zabijelio Đakovo

Komentara 3

ZP
Zabranjen pristup
09:30 09.12.2023.

Globalno je zatopljenje,bit ce da su to neke zabune

HO
homofobic
10:33 09.12.2023.

Vraci i vracare ce i dalje besramno propagirati smrdljivu lazljivu rabotu a Pririda ce i dalje ciniti sto ju je volja usprkos "znanosti"!

CV
cvix
09:51 09.12.2023.

"temperature će biti hladne" bubne autor i ostane živ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije