Prizori koji rastužuju

FOTO/VIDEO 'Južna strana otoka je crna': Fotograf iz zraka snimio Čiovo nakon strašnog požara

Foto: Antonio Miše
1/9
29.07.2023.
u 12:45

Nevjerojatni razmjeri štete, velike površine pod pepelom i spaljeno drveće, vide se na današnjim snimkama s Čiova

"Južna strana otoka je crna, paljevina miriše u zraku", posvjedočio nam je profesionalni fotograf Antonio Miše koji je u subotu ujtro sinimio dramatične prizore Čiova nakon velikog požara s kojim su se vatrogasci danima borili. 

Na njima se vide nevjerojatni razmjeri štete, velike površine pod pepelom i spaljeno drveće. "Tuga, čemer i jad", komentiraju na društvenim mrežama njegovi pratitelji koje su ražalostili prizori. Požar još nije ugašen te i danas 150 vatrogasaca s 42 vatrogasna vozila natapaju rubne dijelove požarišta kako bi se spriječilo njegovo širenje, izvijestili su u subotu vatrogasci.

 Danas je situacija na požarištu na Čiovu povoljnija, požar je pod nadzorom, ali nije ugašen,  a svaki novi vjetar mogao bi rasplamsati vatru i stvoriti nam nove probleme," rekao je Marin Buble, zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir.  Vatrogasci kažu da, ostane li situacija na požarištu pod nadzorom gasitelja, danas neće trebati uključivati protupožarne zrakoplove.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
sttipe
14:21 29.07.2023.

Već je prošla od usta do usta, priča kako su palili vriće od cimenta, da uštede na zbrinjavanju. Šta je sad na kraju istina??

ST
sttipe
14:16 29.07.2023.

Svi sretni i zadovoljni! Nesritnike iz Albanije će zatvoriti. Neće ih pitati zašto su radili kad je zabrana!! Gazde će proć lišo. Dobila se gomila građevinakog zemljišta, udeseterostručila mu se vridnost, taman kad čiovljani više nisu imali šta prodat..Sretan je i krupni kapital, brzo će sve pod njegovo vlasništvo... Političari će prodavati zelenilo na prostorni plan... Naizgled, win-win, a nema boljeg pokazatelja, zašto triba vratit socijalizam ...

CR
Croatos
14:09 29.07.2023.

Ciovo nije unistio pozar, nego apartmanizacija Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije