Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme na obali

FOTO/VIDEO Kolaps na cestama, vjetar prevrnuo prikolicu kamiona: Kod Novigrada prekinut promet zbog visoke razine mora

Muć: Udar vjetra prevrnuo prikolicu na kamionu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
03.11.2023.
u 13:37

Brojne katamaranske i trajektne linije zbog nepovoljnih vremenskih prilika su u prekidu, javlja HAK

Jaki udari vjetra ometaju promet diljem zemlje. Najteže je u Dalmaciji gdje puše olujno jugo. Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zbog ponegdje jače kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Brojne katamaranske i trajektne linije zbog nepovoljnih vremenskih prilika su u prekidu, javlja HAK.

Zbog prometnih nesreća na državnoj cesti DC56 Drniš-Split kod mjesta Gizdavac, na predjelu Prisike, vozi se jednim trakom usporeno (prevrtanje kamionske prikolice). Udar vjetra prevrnuo je prikolicu na kamionu pored Gizdavca nedaleko Muća na prilazu poslovnoj zoni . Policija naizmjenično regulira promet.

Također na Jadranskoj magistrali (DC8) Dubac-Vidikovac kod Dubrovnika zbog nesreće vozi se jednim trakom usporeno. Zbog visoke razine mora prekinut je promet na državnoj cesti DC75 između Tara i Novigrada na mostu Antenal.

GALERIJA Posljedice snažne oluje u Dalmaciji: Poplavljene brojne ceste, u Šibeniku jugo srušilo betonski stup

Muć: Udar vjetra prevrnuo prikolicu na kamionu
1/58

Zbog olujnog vjetra: zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina vozila) na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, nadalje, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (DC8) te državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

VEZANI ČLANCI:

OGRANIČENJA ZBOG VODE NA KOLNIKU:

  • županijske ceste ŽC5028 Podhum-Soboli od raskrižja LC58021 do državne ceste DC3 i od raskrižja ŽC5055 Jezero do Soboli;
  • ŽC5033 Ložac-Gašparci (odron).

Zbog aktivnog klizišta za sav promet zatvoren je dio županijske ceste ŽC5185 na dionici između raskršća prema Kuparima i Zamosta.

Video: Snažan udar vjetra kod Gizdavca prevrnuo je prikolicu kamiona

 

 

 

Komentara 1

PE
PetarStariji
13:51 03.11.2023.

Lik je trebao rasporediti teret i u prikolicu pa se ne bi prevrnula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije