Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Fotografirao se s bombom u ruci pred kućom dužnika pa poslao poruku: 'Da bacim?'

Ru?na bomba
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
27.06.2024.
u 13:02

U svojoj samoobrani Slavonac je rekao kako su prijetnje posljedica njegove impulzivnosti, nepromišljenosti i konzumacije alkohola, te da ne može dugove na taj način potraživati.

Slavonac (37) osuđen je na djelomično uvjetnu kaznu zbog prijetnje koju je uputio drugom muškarcu i posjedovanja bombe. Naime, on je 23. veljače ove godine poslao muškarcu koji mu je dugovao novac fotografiju na kojoj drži ručnu bombu ispred kuće dužnika uz natpis "Da bacim ili ne?". Nemili incident dogodio se u manjem mjestu u Brodsko-posavskoj županiji.

Očekivano, muškarac koji je zaprimio takvu poruku se prestrašio za vlastiti život. Dan kasnije, otkriveno je kako je 37-godišnjak držao jednu ručnu bombu M50P3 u svojem kombiju, a u dvorišnoj zgradi obiteljske kuće još dvije. Slavonac je zbog ozbiljne prijetnje smrću i neovlaštenog posjedovanja bombi osuđen je na po osam mjeseci zatvora, pa mu je opozvana uvjetna osuda izrečena pravomoćnom presudom Općinskog suda u Sisku, te mu se presuda uzima kao utvrđena kazna u trajanju od godinu dana.

Sud ga je potom osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, no u zatvor će na godinu dana, a preostalih godinu i dva mjeseca uvjetovanog dijela kazne neće se provesti ako u roku od pet godina po pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, piše Glas Slavonije.

U svojoj samoobrani Slavonac je rekao kako su prijetnje posljedica njegove impulzivnosti, nepromišljenosti i konzumacije alkohola, te da ne može dugove na taj način potraživati. Državi će morati platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 805,42 eura, te je djelomično oslobođen obveze naknade troškova kaznenog postupka, koji se sastoje od nagrade i nužnih izdataka postavljenog braniteljA.

 FOTO Eskalirale napetosti u Boliviji: General vodio pokušaj državnog udara

Ru?na bomba
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije