petrinja

Franjevci donirali više od 2000 Biblija za djecu

Foto: Večernji list
1/2
24.11.2021.
u 13:57

Fra Draženko Tomić, inače i docent na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, najavio je i kako je organizacija  Eastern European Mission za iduću godinu najavila donaciju oko 50 tisuća komada Biblija za  područje cijele Hrvatske  i Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Franjevačkog samostana Hercegovačke provincije, na čelu s guardijanom fra Svetozarom Kraljevićem i fra Draženkom Tomićem, su Gradu Petrinji donirali više od 2 000 komada knjiga Biblija za djecu. Franjevci su zamjeniku petrinjske gradonačelnice, Ivanu Prskalo, poklonili Biblije za djecu koje je njima donirala kršćanska organizacija Eastern European Mission iz Teksasa.

Fra Draženko Tomić, inače i docent na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, najavio je i kako je organizacija  Eastern European Mission za iduću godinu najavila donaciju oko 50 tisuća komada Biblija za  područje cijele Hrvatske  i Bosne i Hercegovine.

"Samostan je i prije pomogao Petrinji koja je stradala u potresu i kroz Sisačku biskupiju te smo prikupljali pomoć, kao i cijela Hrvatska.  Zahvaljujem se  dogradonačelniku i gradonačelnici na suradnji te se nadam da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti na korist Grada Petrinje, ali isto tako na čast i diku Franjevačkog samostana", rekao je fra Draženko.

"Ovo će biti prigoda da uz blagdan Svetog Nikole i za božićne blagdane svako dijete i svaki naš učenik dobije po jedan primjerak ove Biblije. Znamo da su biblijske vrijednosti temelj europskih civilizacijskih vrijednosti i  to  su opće humane vrijednosti. To je i prigoda da se na neki način ovom gradu, kojem je prije svega bilo potrebno da opstane te činimo maksimalno što se tu može, pomogne i kroz ovakvo štivo koje je duhovna hrana. Nadam se da će ove Biblije naići na plodno tlo i da ćemo svi iz toga izaći bolji", rekao je dogradonačelnik Ivan Prskalo zahvalivši se na donaciji te najavivši kako će sljedećih dana Biblije biti dodijeljene svim odgojno – obrazovnim ustanovama na području grada Petrinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije