FRED MATIĆ O JUNAKU

'Vukovar je dao puno heroja, a Domovinski rat još više. Ali Blago Zadro je najbolji od najboljih'

Vukovar: Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju obilježen Dan vukovarskih branitelja
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/29
24.08.2024.
u 09:46

Predrag Fred Matić rođen je 1962. u Požegi. Tijekom Domovinskog rata bio je branitelj Vukovara i zatočenik srpskih logora.

Predrag Fred Matić, aktualni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu umro je u petak u 63.godini u Zagrebu od posljedica bolesti. Matić je hospitaliziran prije tjedan dana u bolnici zbog komplikacija vezanih uz žuč. Rođen je 1962. u Požegi, a tijekom Domovinskog rata bio je branitelj Vukovara i zatočenik srpskih logora. Također Matić je bio ministar branitelja u SDP-ovoj Vladi, zastupnik u Hrvatskom saboru i u Europskom parlamentu. Jednog je čovjeka posebno cijenio i često ga spominjao, te nazivao "hrvatskim blagom".

Blago Zadro zasigurno je prvo ime Domovinskog rata. Sam Vukovar dao je puno heroja, junaka, a Domovinski rat još više. Međutim, najbolji od najboljih zasigurno je Blago Zadro – rekao je Predrag Matić dok je bio ministar hrvatskih branitelja, prije nekoliko godina tijekom polaganja vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Dodao je tada i da se, kada se spominje Blago Zadro, tada sjećamo i Marka Babića i Andrije Marića i svih drugih momaka poginulih na Trpinjskoj cesti, ali i poslije na ostalim bojištima. 

– Ne možemo tražiti od javnosti da se sjeća svakog pojedinog junaka, zato ćemo nastojati da se ovakva obilježja organiziraju na državnoj razini jer je Blago Zadro blago cijele hrvatske države i simbol cijelog Domovinskog rata – rekao je tada Matić koji je pred bistom poginulog vukovarskog heroja najavio i kako će sukladno dogovoru s braniteljskim udrugama najviše odličje za junaštvo i hrabrost u Domovinskom ratu nositi ime po Blagi Zadri. 

Matić je o Zadri govorio i u Europskom parlamentu, prenosi N1.

- Uvijek volim reći da je naš pokojni general Blago Zadro bio gumarski radnik koji bi vjerojatno i danas mirovinu dočekao na tom radnom mjestu, a nitko nikada ne bi saznao kakve se sposobnosti kriju u tom čovjeku i kakve je on imao moći da je nadmudrio školovane oficire i to je fascinantno, kazao je Matić.

FOTO Predrag Matić kroz godine

Vukovar: Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju obilježen Dan vukovarskih branitelja
1/26

Komentara 24

Avatar memento mori
memento mori
12:50 24.08.2024.

Leftardi misle da se o njemu piše što se piše jer je bio ljevičar. No bilo je i drugih, poput Kotromanovića, kojima se ne osporava ratni put bez obzira na stranačku pripadnost. Iz Matića je isijavala mržnja na braniteljsku populacijuu jer su ga prokazali kao lažnog branitelja. Za osvetu je napravio "registar branitelja" da bi on prokazao "nebrojene lažne branitelje" (iako su ga upozoravali da će to poslužiti samo neprijatelju). Ispostavilo se da je broj branitelja u registru porastao, a da je drečanje ljevičara o pustim lažnim braniteljima bila potpuna laž. Ionako veliki broj zavedenih u registru (sudjelovanje ali ne na prvoj crti bojišnice) nema nikakve novčane ili druge privilegije zbog kojih su ljevičari vrištali svakodnevno. Treba napomenuti i da je Fred Matić bio savjetnik Jadranki Kosor kad je bila ministrica branitelja (pod Sanaderom) i da je suodgovoran za prodaju dionica INA-e. Taj isti licemjeni Fred Matić je poslije pljucao po Sanaderu i Kosor...... Ima tog još u svezi s "mučenikom ljevice", ali nije se još ni ohladio pa neću (za sad)....

ZW
zweistein
10:53 24.08.2024.

osim junaka, vukovar je dao i najvećeg lažova domovinskog rata... freda matića,

Avatar Aristarh
Aristarh
11:29 24.08.2024.

Čovjek je mrtav. No ovoliko hvalospjeva o srednje inteligentnom političaru iritiraju zdrav razum. On je jedva završio dva razreda više škole i nešto predavao.. Kaže sinu mu ne ide škola jer je on zauzet. Takvi poluinteligentni ne kuže realnost u potpunosti i nije im mjesto u politici. Ali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije