U restoranu Lovac u Kaldaniji sinoć se osmi put održalo međunarodno gastronatjecanje Zlatna šparoga. U pripremanju jela od šparoga natjecala su se tri restorana - "Lovac" iz Kaldanije, "Skiper" iz Kopra i "Il pettirosso" iz Italije.
Žiri u sastavu Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, Valter Bassanese, direktor turističke zajednice Buja, Sebastian Jakac, glavni kuhar manifestacije Šparogada, Oscar Biaggi, enogastronom i vinar iz regije Friuli te Matej Muženić, znanstvenik i književnik iz Kopra, ocjenjivao je jela.
Zlatnu šparogu dobila je ekipa iz Italije, Osteria "Il pettirosso", a Zlatna šparoga za najbolji pjat otišla je restoranu "Lovac" za biftek punjen šparogama i pire sa šparogama. Drugonagrađeni, Srebrnom šparogom, sinoć su bili domaćini iz restorana Lovac, dok je treću nagradu, Brončanu šparogu, dobila ekipa restorana "Skiper" iz Kopra.