kbc osijek

Ginekologija smanjuje liste čekanja, na pregled za 15 dana

kbc osijek,bolnica,jozo kristek (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
01.10.2012.
u 14:50

Na preglede kojima se otklanjaju ili potvrđuju sumnje u malformacije u perinatologiji dosad se čekalo mjesec dana

Osječki KBC od jučer je bogatiji za tri nova ultrazvučna aparata vrijedna 1,5 milijuna kuna. Dostavljene uređaje, dva Zavodu za radiologiju te jedan Klinici za ginekologiju i opstetriciju, financiralo je Ministarstvo zdravlja izvan dogovorene opreme za bolnicu u ovoj godini, koju je za svoga nedavnog obilaska bolnice obećao ministar Rajko Ostojić. Vrijedni aparati smanjit će liste čekanja na ginekologiji postoji li sumnja u malformacije u perinatologiji.

– Umjesto za mjesec dana na pregled će se dolaziti za 15 dana – otkrio je predstojnik klinike prof. dr. Darko Čuržik. Ujedno, tim će se aparatom kod pacijenata s genitalnim tumorima moći vidjeti invazija u okolna tkiva što će, naravno, pomoći u dijagnostici i liječenju pacijenata. S aparatima će se, dodala je i voditeljica odjela Zavoda za radiologiju doc. dr. Branka Kristek, bolje zaključiti patohistološka dijagnoza bolesti dojki, krvnih žila i ostaloga.

– Aparati su nam jako potrebni, posljednji je kupljen prije sedam godina, a color doppler je star 14 godina – rekao je ravnatelj prof. dr. Jozo Kristek dodajući da KBC-u i dalje nedostaje UZV-aparata, ali im je prijeko potreban novi CT te magnetna rezonancija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije