rovinjski gradonačelnik

Giovanni Sponza: Kajinove tvrdnje o manipulaciji zemljištem su notorne laži

Giovanni Sponza, portal
Dusko Marusic/PIXSELL
26.11.2014.
u 12:14

Sponza dodaje kako je Grad Rovinj stao uz radnike i očekivao od države, koja ima "sukno i škare", da pronađe strateškog partnera koji hoće nastaviti s proizvodnjom, baš kao što će, kaže Sponza, i ostati dosljedan u nastojanjima da Mirna nastavi s proizvodnjom i da se sačuvaju radna mjesta

Na nedavne izjave predsjednika Istarskih demokrata Damira Kajina oko rovinjske Mirne reagirao je glavni tajnik IDS-a i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza.

- Kajinova retorika svodi se na napade bez argumenta, bez činjenice i ikakve odgovornosti. Imunitet saborskog zastupnika nažalost to mu i omogućava, a princip kako je "napad najbolja obrana" osigurava mu da svojim neodgovornim nastupima otkloni krivicu i odgovornost koju je počinio i čini. Najbolji primjer za to je rovinjska Mirna. Kada je Kajin shvatio da je svojim neodgovornim nastupima zamalo omogućio da se u postupku predstečajne nagodbe netko po drugi put besplatno dočepa brenda rovinjske Mirne i vrijednog zemljišta, krenuo je po svome dobrom običaju neargumentiranim istupima i napadima kako bi sa sebe skinuo krivicu i odgovornost - napominje Sponza ističući kako je notorna laž da je Grad Rovinj bio strateški partner Genezi.

Sponza dodaje kako je Grad Rovinj stao uz radnike i očekivao od države, koja ima "sukno i škare", da pronađe strateškog partnera koji hoće nastaviti s proizvodnjom, baš kao što će, kaže Sponza, i ostati dosljedan u nastojanjima da Mirna nastavi s proizvodnjom i da se sačuvaju radna mjesta, neovisno o tome što to Kajin smatra grijehom, pa i kriminalnom radnjom. Notornom laži naziva Kajinove tvrdnje o manipulaciji poljoprivrednim zemljištem, traženju mita od brata Simona Pereza i poziva ga da izađe s konkretnim dokazima i činjenjima. Sponza zaključuje kako Hrvatska neće izaći iz gospodarske niti krize morala dok je političara poput Kajina. Pokušajte se sjetiti kada ste predložili rješenje određenog problema, kada ste izašli s konkretnom inicijativom donošenja strateške odluke za razvoj i boljitak građana, ne samo Istre već i Hrvatske, zaključio je Sponza.

>>USKOK u rovinjskoj Mirni, gradonačelnik kaže da su odavno trebali reagirati

>>Kajin: Istrijani, IDS vas tretira poput idiota

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije