USKOK u VARAŽDINU

Glavni varaždinski inspektor lažirao putne naloge

privođenje (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: ibe/VLM, mza/VLM
01.12.2011.
u 10:51

Vladimiru Benkoviću poslijepodne je određen jednomjesečni istražni zatvor

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv Vladimira Benkovića (48), pročelnika varaždinske područne jedinice Državnog inspektorata zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare u službi te 47-godišnje voditeljice Odsjeka za ugostiteljstvo i turizam Državnog inspektorata u Varaždinu zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Kako neslužbeno doznajemo, pročelnika je privela međimurska policija jer je prijava protiv njega došla iz Međimurske županije. Benkoviću je poslijepodne određen jednomjesečni istražni zatvor.  

Osnovano se sumnja da osumnjičenici tijekom ove godine, kako bi pribavili neimovinsku korist vlasnicima ugostiteljskih objekata, u više navrata nisu dopustili pokretanje prekršajnih postupaka te su tražili od inspektora da unište zapisnike.

Osnovano se sumnja i da je Benković od srpnja prošle do kolovoza ove godine, u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, u izjavi o adresi stanovanja neistinito upisao da na posao putuje iz Novog Marofa, na temelju čega mu je izvršena isplata u iznosu od 18.563 kune, na koju nije imao pravo.

Područna jedinica Varaždin jedna je od pet jedinica Državnog inspektorata u Hrvatskoj, a pokriva područje sjeverozapadne Hrvatske gdje ima ispostave u Krapini, Koprivnici, Križevcima i Čakovcu. Uz varaždinsku područnu jedinicu inspektorat ima još jedinice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

– Upoznati smo s pretragom naše podružnice u Varaždinu. To neće utjecati na obavljanje naših redovitih poslova – kazala je glasnogovornica Državnog inspektorata Sandra Kelemen.

Komentara 29

PA
panco2
13:51 01.12.2011.

\"01.12.2011. u 11:19h medjimurac.at je napisao/la: Ovaj uskok bu pozapral cijelu Hrvatsku izgleda.... \" -ma neće cijelu,samo HDZ-ovce

BA
babica5
14:44 01.12.2011.

Taj USKOK već iz paštete iskače,hehe.

OB
-obrisani-
12:03 01.12.2011.

Pa taj Uskok nikad ne spava!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije