Goran Beus Richembergh:

'Hrvatska je talac neodgovornog ponašanja predsjednice i Vlade'

Goran Beus Richembergh
Foto: HNS
23.03.2016.
u 11:56

Zemlja još uvijek nema riješeno pitanje ravnatelja Središnje obavještajne agencije i ravnatelja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, kaže saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh

– U trenutku kada je Hrvatska izložena općoj ugrozi zbog stanja borbe protiv terorizma, ali i zbog svoje geopolitičke pozicije, želimo upozoriti kako zemlja još uvijek nema riješeno pitanje ravnatelja Središnje obavještajne agencije i ravnatelja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Naime, prošla su gotovo dva mjeseca otkad je predsjednica Republike potpisala rješenje o smjeni. Vrijeme je pokazalo da je to bila ne samo ishitrena odluka, nego i neodgovoran način na koji je donesena zbog toga što još uvijek nemamo supotpis premijera – ističe saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh

– To je presedan u našoj povijesti jer je taj potez predsjednice države ugrozio funkcioniranje obavještajnog sustava i čitave obavještajne zajednice – upozorava Beus. 

– Umjesto da je cijelu stvar dogovorila daleko od javnosti sa supotpisnikom, odnosno premijerom, i da su to obavili onako kako zakoni nalažu, oni su ugrozili čitavu zajednicu u trenutku koji je vrlo ranjiv za našu zemlju. To je neodgovorno ponašanje i govori da ključne sastavnice naše vlasti nisu niti koordinirane, niti provode jedinstvenu državnu politiku. To nije dobro za Hrvatsku i svjedoči ne samo manjku komunikacije nego i rivalitetu, a ako se tome doda i rivalitet u koji se uključuju prvi i drugi potpredsjednik Vlade, ispada da smo zapravo svi taoci jednog pokera asova koji nije u stanju završiti ovu partiju – poručio je Beus Richembergh.

>> 'Vlada se pretvara u cirkus pun pajaca i bit će najbizarnija i najgora od neovisnosti RH'

Komentara 66

Avatar Paranoid_Android
Paranoid_Android
12:26 23.03.2016.

Hrvatska je poznata po ljudima s plasticnim imenima koji su strucnjaci za sva podrucja ljudskog djelovanja.

AB
anto.bosnjak.167
12:24 23.03.2016.

Ona je jedina osoba koja posteno radi u ovoj drzavi i ti ocito lupetas samo da skrenis neku paznju na sebe . To ti je uzalud.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
12:41 23.03.2016.

Koja Nekultura. Koja bahatost. Koja arogancija. To je nastavak milanovića, rječnika ceste. To je dno dna sdp-a.samo nek su oporba... Nek se pospu pepelom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije