Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alarmantno

Gospodarska perjanica stigla na korak do opasnog stečaja

elektrometal
Damir Špehar/PIXSELL
04.01.2013.
u 12:11

Račun Elektrometala je blokiran na više od 20 milijuna kuna, a radnici su već tri mjeseca bez plaće

Račun blokiran na više od 20 milijuna kuna, radnici tri mjeseca bez plaće, a Uprava podnijela prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe! To je današnja slika Elektrometala, najveće instalaterske tvrtke u Hrvatskoj, svojedobno perjanice bjelovarskog gospodarstva. Prije samo mjesec dana iz Uprave su stizale vijesti da se planom restrukturiranja na odobravanje Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj upravo upućuje prijedlog o kreditnom aranžmanu koje su tri poslovne banke već odobrile. Činilo se da je na pomolu pozitivan rasplet, no HBOR je prijedlog odbio i sada je sudbina Elektrometala i njegovih 400-tinjak radnika u rukama vjerovnika.

>> U Elektrometalu još bez plaće, opskrba Bjelovara plinom upitna?

HSLS traži odgovornost

Ne prihvate li oni nagodbu, perjanica bjelovarskog gospodarstva završit će u stečaju, a to znači propast ne samo za radnike i njihove obitelji nego i za Grad Bjelovar koji je 24-postotni vlasnik Elektrometala. Upravo zbog te činjenice jučer se oglasio i bjelovarski HSLS ponovo tražeći hitnu sjednicu Gradskog vijeća na temu Elektrometala.

- Sada se vidi da smo bili u pravu kada smo to tražili i prije tri mjeseca, jer tada se još nešto i moglo učiniti - poručuje Dario Hrebak, predsjednik liberala, prozivajući gradsku vlast i gradonačelnika da nisu ništa poduzeli, a morali su.

Smatrajući ih odgovornim HSLS traži i smjenu dvojice predstavnika Grada u Nadzornom odboru te biranje novih koji bi potaknuli inicijativu za smjenu Uprave Elektrometala koju drže i najodgovornijom za alarmantno stanje. Prozvani gradonačelnik Korušec odbacuje bilo kakvu odgovornost poručujući da je Grad dobro upoznat sa stanjem u Elektrometalu te da je Uprava odabrala najbolje rješenje upućujući prijedlog za predstečajnu nagodbu.

Nema bojazni za tvrtku

- Nema bojazni za sudbinu Elektrometala, a politiziranje HSLS samo šteti ugledu te tvrtke – poručuje optužujući liberale da su politički adolescenti skloni političkoj trgovini koji se u nedostatku kreativnosti bave samo politiziranjem.

- Vodimo mi brigu i ne treba nas nitko opominjati o Elektrometalu jer dok se drugi sjete mi smo već odradili posao – zaključuje Korušec. No, ne prihvate li vjerovnici nagodbu, zbog ovih tvrdnji mogao bi se još kako “ugristi za jezik”.

Komentara 1

Avatar peet
peet
08:45 06.01.2013.

samo ne znam gdje je grad u tome s obzirom na paket dionica...hrpa nesposobnih ljudi koji gledaju samo osobnu korist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije