Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamke plaćanja u novoj valuti

Gostima u eurima skupo, konobari ostaju bez napojnica: 'Svaki dan sada gledamo koliko se ljudi muče'

13.01.2023.
u 14:23

Većina konobara, naravno, nije imala sreću da mjesec završava s dvije tisuće kuna napojnice. U zagrebačkim kafićima u centru grada mnogi su se zadovoljavali mjesečno sa 600-700 kuna, ali sad im i to nedostaje.

Komentara 79

OL
olujasviholuja2
14:32 13.01.2023.

Zašto bi dao napojnicu kad su me oderali sa cijenom kave

BE
Berri
14:46 13.01.2023.

Napojnice smo mogli davati kada je kava bila 9 kuna. Sada iz principa ne samo da ne dajem napojnicu, nego skupljam po 50, 20 i 10 centi.

Avatar nekakav
nekakav
14:35 13.01.2023.

ček malo, jel onda kava poskupila jer su kafići digli cijene, ili zato jer konobari traže napojnice?! u americi konobar živi od napojnica, pa se ljudski trudi biti ljubazan, brz, dok naši imaju plaću, kakvu takvu, i napojnica mi je skroz čudna stvar, par kuna, do zaokruženog broja, ali sad pretjerivati?! dal dođete u dućan i na kasi ostavit napojnicu curi uza kasom? u pekarnici, voćari, ostavite 5-10 kuna? u trgovini tekstila, ostavljate li napojnicu dok ljubavnici kupite bundu za 3.000 eura? aha, usluga... super, kolko napojnicu ste ostavljali zidarima, keramičarima, dok su vam radili po stanu? dal konobari prijave taj prihod od napojnica? dal plate porez na taj novac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?