BBC uoči presude:

Gotovina je bio zastrašujući vojnik s ukusom za lijepe žene

gotovina
Patrik Macek/Pixsell
11.04.2011.
u 22:13

Prvi dani oluje promijenili su tijek Domovinskog rata, no već nedugo nakon toga tužitelji za ratne zločine Gotovinu su prozvali za etničko čišćenje, piše BBC

Operacija Oluja - pad takozvane Republike Srpske Krajine - vođena bivšim francuskim legionarom koji je jednom bio osuđen za razbojništvo i iznudu, vrhunac je hrvatskog nacionalizma, piše BBC uoči presude Anti Gotovini koju će raspravno vijeće haaškoga suda izreći u petak, 15. travnja. 

Prvi dani Oluje, pišu nadalje, promijenili su tijek Domovinskog rata. No, već nedugo nakon toga tužitelji za ratne zločine Gotovinu su prozvali za etničko čišćenje.

Oko 150 srpskih civila je ubijeno i više od 200.000 protjerano iz svojih domova, piše BBC.

Navode kako je Gotovina kada se pridružio francuskoj Legiji stranaca stekao ugled zastrašujućeg vojnika s ukusom za lijepe žene. Pišu kako je volio život na "visokoj nozi" te da je vrijeme često provodio na Kanarskom otočju i Tenerifima gdje je na kraju 2005. godine i uhićen.     

Komentara 208

OB
-obrisani-
08:27 12.04.2011.

je to su ti englezi,al to je i taj gotovina

OB
-obrisani-
22:33 11.04.2011.

BBC je pod utjecajem KOMITEE 300 i zato ih treba IGNORIRATI,heehehehheh to su SOTONE..

ZS
zsilovi7
23:31 11.04.2011.

ovaj GENERAL,ne bi vam bio BOBY SANDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije