Sastanak u New Yorku

Grabar-Kitarović Porošenku: Hrvatska je prijatelj i partner Ukrajine

Petr Pavel i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
21.09.2016.
u 09:18

Predsjednik Ukrajine izrazio je interes da se priključi inicijativi Jadran-Baltik-Crno more i potvrdio poziv Kolindi Grabar-Kitarović da posjeti Ukrajinu.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u New Yorku na marginama 71. Opće skupštine UN-a s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom kojem je rekla da je Hrvatska "prijatelj i partner" Ukrajine kojoj može pomoći svojim iskustvom obnove i reintegracije nakon rata, objavio je u srijedu Porošenkov ured.

Hrvatska predsjednica kazala je da je njezina zemlja "prijatelj i partner Ukrajine te da ima poslijeratno iskustvo u obnovi i reintegraciji privremeno okupiranih teritorija koje mogu biti korisne Ukrajini".

“Predsjednik je izrazio nadu da će nova vlada koja će biti formirana nakon izvanrednih izbora u Hrvatskoj nastaviti put službenog Zagreba u davanju potpore teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine", kaže se u priopćenju Porošenkove press službe.

Dvije strane razgovarale su i o pitanjima regionalne suradnje i dogovorile jačanje suradnje na polju gospodarstva.

“Predsjednik Ukrajine izrazio je interes da se priključi inicijativi Jadran-Baltik-Crno more i potvrdio poziv Kolindi Grabar-Kitarović da posjeti Ukrajinu", dodaje se u priopćenju.

Komentara 10

DU
Deleted user
19:03 21.09.2016.

super je kolindica, za razliku od svojih savetnika koji je ili loše savetuju ili ne sprečavaju da se blamira... mada mislim da joj je na ovom balu vampira u splitu pre neki dan prosto naredjeno da se slika sa porošenkom, pošto njima ni bog nije u pomoći (i to ne od juče) a kamoli kolinda...

TR
trtamrta123
13:05 21.09.2016.

Aleksandar Vučić je ovih dana u The Economistu proglašen za najvećeg eurofila od svih državnika. BG je oduvijek bio pod većim tutorstvom zapada nego li Moskve. O kakvom krivoslavnom imperijaliznu piše ovaj Thor kada je Ukrajina srce pravoslavlja u timm zemljama. Ako već glumiš prijateljstvo sa ukrajinskim narodom ne bi bilo loše poznavati njihovu povijest jer današnji Rusi su primili pravoslavlje preko Kijevske patrijaršije (Kijev je bio dugo vremena prijestolnica srednjovjekovne države Kijevske Rusije koju su Mongoli razbucali te se zatim centar državnosti počeo ostvarivati oko Moskovske kneževine koja je izrasla u carstvo). U svakom slučaju Kijev je stožerni tj. izvorni pravoslavni centar kod istočnih Slavena a ne Moskva. Kolinda može davati savjete koliko hoće no Ukrajina je država od 40ak milijuna stanovnika koja ne može skupiti u mobilizaciji niti 60ak tisuća vojnika. Tri puta više ih se skupilo na marševima po cijeloj Ukrajini koji zahtjevaju mir. Hrvatska kao 10x manja država je u Oluji skupila 170 000 vojnika. To dovoljno govori o motivima i ispravnosti zadnjih ratova. Kolinda i Porošenko su slični i mogu jedno drugome davati savjete u sužanjstvu prema većem gospodaru kontra vlastitog naroda. Vide se već mnogi rezultati tog sužanjstv a (rasprodane i prezadužene države) ali uskoro će se vidjeti i u sastavu stanovništva jer Kolindin i Porošenkovo gazda planira stvoriti tz. EURABIJU ,odnosno jedinstveni geopolitički prostor u koji će biti uključena i Hrvatska. Bute vidli kakav će to lijepi miks ispasti. Vidio sam ga kada sam prije nekog vremena posjetio Beč. a vidim i da mogu Njemci emigiraju u Mađarsku jer bježe od takvog svijeta. No to je samo početak. Za razliku od Ukrajine i Hrvatske RUsija će zasigurno zadržati svoj suverenitet i identitet.

MR
mrkvan
20:52 22.11.2016.

KGK je Petru Porošenku u Njujorku rekla rekla da je Hrvatska "prijatelj i partner" Ukrajine kojoj može pomoći svojim iskustvom obnove i reintegracije nakon rata. I naš Plenki dobio zadatak i, kao odlikaš, požurio da ga obavi. To je učinioo bez imalo političke ili državničke mudrosti. Baš nam treba da podmećemo leđa američkim interesima u odnosima prema Rusiji, i to u trenutku kada svi očekuju da će se Trump promijeniti američku priču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije