DEMOGRAFSKA MJERA

Grad na samo sat i pol od Zagreba želi privući mlade obitelji: Nude do 15.000 eura pomoći, ovo su uvjeti

Grad Novska
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
26.09.2024.
u 16:47

Iz Grada napominju kako zainteresirani mogu dobiti do 10.000 eura ako kupuju ili grade/uređuju nekretninu u Gradu, a čak 15.000 eura ako se nekretnina nalazi u prigradskim naseljima na području Novske

Čak 15.000 eura mogu bespovratno dobiti mlade obitelji u Novskoj, hrvatskom gradu uz samo Lonjsko polje, i koji je na samo sat i pol od Zagreba. Naime, Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je ovu novu mjeru kako bi pomogli mladim obiteljima u rješavanju životnog pitanja. 

Iz Grada su inače podsjetili kako već imaju naknade za novorođenčad koje sežu od tisuću eura, za prvo dijete, pa sve do čak 10 tisuća eura za treće i svako sljedeće. Ova nova mjera stambene je naravi, a predstavila ju je, kao i uvjete za njeno dobivanje, gradonačelnica Marija Kušmiš. 

- Vjerujemo da će i ove mjere uroditi plodom i da ćemo kako zadržati mlade ali i dobiti nove doseljenike u najdražu nam Novsku! Želimo i da naša prigradska naselja živnu i da obitelji ne izbjegavaju život na selu. Zato ih komunalno opremamo, a ovom mjerom dodatno potičemo i rješavanje stambenog pitanja! - poručila je. 

Naime, iz Grada napominju kako zainteresirani mogu dobiti do 10.000 eura ako kupuju ili grade/uređuju nekretninu u Gradu, a čak 15.000 eura ako se nekretnina nalazi u prigradskim naseljima na području Novske. Uvjet je da barem jedan bračni drug nije stariji od 40 godina, a u Novskoj moraju ostati najmanje 10 godina. U kategoriju mlade obitelji ulazi i samohrani roditelj, ali pojedinci koji kupuju nekretninu ne smiju biti u srodstvu s osobom koja tu nekretninu prodaje. 

POVEZANI ČLANCI:

Uz to, dobiveni iznos bi se usplaćivao obročno u pet godina. Ako u tom periodu dođu i djeca, kroz ovaj program planira se i produljenje te dodatno financiranje. Za svako rođeno dijete sredstva će se povećati za 2 tisuće eura, odnosno 3 tisuće za prigradska naselja, a isplaćivat će se još jednu godinu duže. 

- Ovo je još jedna nova i jedinstvena mjera u Hrvatskoj kojom želimo potaknuti demografsku obnovu - poručila je Kušmiš. Obiteljima kojima će se odobriti sredstva dužni su prijaviti prebivalište na adresi kupljene nekretnine u roku od jedne godine od sklapanja ugovora o sufinanciranju.

>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

Grad Novska
1/13
Ključne riječi

Komentara 15

MA
majeltomoguce
17:46 26.09.2024.

Evo prilike za Rome! Mladi sa puno djece, nisu škrti po tom pitanju kao hedonisti sa zapada!

DA
DarthVader
18:46 26.09.2024.

Nebi tam isel da bas ponude i 30 tisuca eura.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
18:50 26.09.2024.

I Ljubljana je na sat i pol...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije