Slučaj Rafinerija

Grad Sisak odustaje od tužbe protiv INE zbog zagađenja

\'23.01.2012., Sisak - Grad Sisak odustaje os tuzbe protiv Rafinerije zbog zagadjivanja.(ARHIVA) Photo: Nikola Cutuk/pixsell\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
23.01.2012.
u 16:12

Dok gradonačelnik šuti, odvjetnik Rafaj najavljuje žalbu na međupresudu koja odbacuje tužbu

Grad Sisak nakon pet godina odustaje od tužbe protiv INE. Naime, lokalni su vlastodršci još u veljači 2007. zatražili odštetu od 11 milijuna kuna zbog umanjenja vrijednosti oko 200 gradskih stanova na području Capraga, a uslijed prevelikog zagađenja zraka rafinerijskim postrojenjima, što je snizilo tržišnu cijenu nekretnina.

Potrošili dva milijuna

Razlozi prekidanja daljnjeg sudskog procesa jesu za proračun opterećujući troškovi spora u trenutnoj gospodarskoj krizi, a oni već sada iznose dva milijuna kuna. Podsjetimo, tužba je podnesena još u jeku ekoloških akcija i prosvjeda protiv zagađenja Siska. No, gradska blagajna ni tada nije bila znatno bogatija. Ipak, gradonačelnik Dinko Pintarić još je lani zatražio od odvjetnika Marka Rafaja, koji zastupa Grad u sporu protiv INE, podnošenje zahtjeva predmetnom sucu da donese odluku prema trenutnom stanju u spisu. Stoga je Općinski sud donio međupresudu prema kojoj se tužba - odbacuje.

Prigovor na vještačenje

Gradonačelnik je putem međupresude želio vidjeti pravo stanje i postupiti u skladu s tim. Iako smo ga jučer pitali hoće li biti uložena žalba na ovakvu odluku ili ona pak znači konačno odustajanje, Dinko Pintarić nije želio komentirati.

S druge strane, odvjetnik najavljuje žalbu i bez obzira na stav gradske uprave, jer smatra kako sud nije uvažio opravdane prigovore na nalaz vještaka.

– Uložit ću žalbu jer vještaci nisu donijeli nalaz kako spada, stoga odluka nije točna jer sud tek treba dopustit da se utvrdi odgovornost INE, kaže Marko Rafaj.

Ključne riječi

Komentara 9

VR
VRBINA
19:00 23.01.2012.

Neka plati njegova ministarka Koncertnog ureda, tamo je uložio lovu na sigurno.

CI
civija
19:05 23.01.2012.

Koga mi u Slavonskom Brodu da tužimo--Dropulićku i Jandrokovića koji su dozvolili da Janaf isporučuje naftu u republiku srpsku tj. u srpski brod(malim slovom jer ih ne priznajem)--kakav apsurd MA ZAŠTO NISMO RAFINERIJU PREKO SAVE PORUŠILI DO TEMELJA ZA VRIJEMEJEME RATA----ehh,da sam onda znao da će mi trovati četnici dijete---riješio bi to sam 91

JS
ja sam gladan
19:49 23.01.2012.

civija, još uvijek stigneš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije