za 187 učenika

Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja za svoje osnovnoškolce

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.06.2022.
u 13:05

Za ovu namjenu Grad Vukovar osigurao je 120.000 kuna u gradskom proračunu

I ove godine Grad Vukovar, u suradnji sa svojim donatorima, organizira besplatna ljetovanja za učenike vukovarskih osnovnih škola na Jadranskom moru. Prema najavama gradskih vlasti ove godine će besplatna ljetovanja biti organizirana za 187 učenika koji će na more ići u pratnji 19 voditelja.

- I ove godine naši najuspješniji učenici provesti će lijepo vrijeme na našoj obali. Njih 187, sukladno preporukama škole, ali i javnim pozivima koje objavljuje Grad Vukovar krstariti će Jadranom, ljetovati na Korčuli, Velom Lošinju te Čiovu – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Prema najavama 28 učenika koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, a koji su dobili preporuke škole, na krstarenje Jadranom kreću 25. lipnja dok 27. lipnja na ljetovanje na Korčulu kreće 18 učenika.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako je ovaj projekt vid nagrađivanja učenika koji su se u svom obrazovanju iskazali posebnim trudom, uspjesima i zalaganjem.  

Vukovarska djeca ovo ljeto će ljetovati i u Lječilištu Veli Lošinj (njih 94) te na Čiovu (njih 47). Grad Vukovar ovaj projekt već dugi niz godina provodi u suradnji s prijateljima našega grada, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje. Za ovu namjenu Grad Vukovar osigurao je 120.000 kuna u gradskom proračunu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije